Torta De Polenta

Torta De Polenta
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Torta de Polentan. Jedna porcja tego dania zawiera około 130g białka, 345g tłuszczu i w sumie 4913 kalorii. Ten bezglutenowy przepis służy 1 i kosztuje 20,06 zł za porcję. 6 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 55 minut. Jeśli masz pod ręką czosnek, wywar z kurczaka, pieczoną paprykę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z łyżką wynik 82%, to danie jest ogromne. Polenta Torta, Polenta Torta, oraz Polenta Torta są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Lekko naoliwić 8-calową okrągłą formę do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
2
Zagotuj bulion z kurczaka i masło w dużym rondlu na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
3
Ubij polentę stałym strumieniem i zmniejsz ogień do średniego. Dusić, ciągle mieszając, aż polenta zgęstnieje, a ziarna będą miękkie, 20 do 30 minut. Zachowaj ostrożność podczas mieszania polenty, może to spowodować oparzenia, gdy bąbelki pękną i wyślą gorącą polentę w powietrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
4
Gdy ziarna polenty zmiękną, dodaj czosnek, pieczoną paprykę, prosciutto, ser mozzarella, parmezan, ser Gruyere i liście szałwii; gotuj i mieszaj przez dodatkowe 5 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem i wlej do przygotowanej formy do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, OdsączonychPuszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, Odsączonych
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
GruyereGruyere
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
ProsciuttoProsciutto
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
5
Wstaw do lodówki i schłódź, aż będzie twarda, około 1 godziny.
6
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Wyłóż blachę do pieczenia arkuszem folii aluminiowej i lekko posmaruj olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
7
Rozłóż polentę na desce do krojenia i pokrój na 8 klinów. Ułóż plastry na przygotowanej blasze do pieczenia, aby plastry się nie stykały.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
8
Piec w nagrzanym piekarniku, aż brzegi zaczną się brązowieć, a polenta będzie gorąca w środku, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 55 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia70
Magazyn