Torta De Polenta

Torta De Polenta
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Torta de Polentan. Jedna porcja tego dania zawiera około 130g białka, 345g tłuszczu i w sumie 4913 kalorii. Ten bezglutenowy przepis służy 1 i kosztuje 20,06 zł za porcję. 6 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 55 minut. Jeśli masz pod ręką czosnek, wywar z kurczaka, pieczoną paprykę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z łyżką wynik 82%, to danie jest ogromne. Polenta Torta, Polenta Torta, oraz Polenta Torta są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Lekko naoliwić 8-calową okrągłą formę do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżka Naturalnego Smalcu1 łyżka Naturalnego Smalcu
2
Zagotuj bulion z kurczaka i masło w dużym rondlu na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
3
Ubij polentę stałym strumieniem i zmniejsz ogień do średniego. Dusić, ciągle mieszając, aż polenta zgęstnieje, a ziarna będą miękkie, 20 do 30 minut. Zachowaj ostrożność podczas mieszania polenty, może to spowodować oparzenia, gdy bąbelki pękną i wyślą gorącą polentę w powietrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
4
Gdy ziarna polenty zmiękną, dodaj czosnek, pieczoną paprykę, prosciutto, ser mozzarella, parmezan, ser Gruyere i liście szałwii; gotuj i mieszaj przez dodatkowe 5 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem i wlej do przygotowanej formy do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
GruyereGruyere
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
ProsciuttoProsciutto
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżka Naturalnego Smalcu1 łyżka Naturalnego Smalcu
5
Wstaw do lodówki i schłódź, aż będzie twarda, około 1 godziny.
6
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Wyłóż blachę do pieczenia arkuszem folii aluminiowej i lekko posmaruj olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
7
Rozłóż polentę na desce do krojenia i pokrój na 8 klinów. Ułóż plastry na przygotowanej blasze do pieczenia, aby plastry się nie stykały.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
8
Piec w nagrzanym piekarniku, aż brzegi zaczną się brązowieć, a polenta będzie gorąca w środku, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 55 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia70
Magazyn