Torta de Higos (tort figowy)

Torta de Higos (tort figowy)
Jeśli 40 centów za porcję spada w budżecie, Torta de Higos (Fig Torte) może być niesamowitym Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 228 kalorii, 5G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, sól, żółtka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Torta de Elotes (tort kukurydziany), Carne Asada Torta (Poc Chuc Torta), oraz Pieczone Figi Crostini dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Do kremu: doprowadzić mleko do wrzenia w małym rondlu lub w misce w kuchence mikrofalowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
W dużym rondlu o grubym dnie ubić cukier, skrobię kukurydzianą, żółtka i sól, aż będzie bardzo gęsta i blada. Energicznie ubijając, dodaj 1/4 szklanki gorącego mleka, a następnie dodaj pozostałe mleko w powolnym, stałym strumieniu, cały czas ubijając. (Patrz UWAGI)
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
żółtko Jajażółtko Jaja
CukierCukier
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Dodaj laskę cynamonu i doprowadzić mieszaninę do wrzenia na średnim ogniu, stale ubijając; mieszanina zagęszcza się do konsystencji jogurtu. Gdy krem zacznie się gotować, kontynuuj gotowanie przez 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
BudyńBudyń
JogurtJogurt
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Zdjąć z ognia i wymieszać z masłem i wanilią.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
MasłoMasło
5
Usunąć i wyrzucić laskę cynamonu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
6
Odcedzić budyń do dużej miski i całkowicie ostudzić, co najmniej 2 godziny. Aby uniknąć tworzenia się skóry, naciśnij kawałek folii bezpośrednio na powierzchnię kremu. (Patrz UWAGI).
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
7
Dla ciasta: wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Mąkę i proszek do pieczenia połączyć w małej misce; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
9
W dużej, czystej, suchej misce ubij białka i sól z mocowaniem trzepaczki na średniej prędkości, aż białka poluzują i zaczną się spieniać, około 1 minuty. Zwiększ prędkość do średniej wysokości i ubijaj białka, aż utworzą się miękkie szczyty, od 1 do 2 minut. Powoli dodawać cukier, niewielką ilość na raz i kontynuować ubijanie, aż powstaną sztywne szczyty, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
10
Dodajemy żółtka i ubijamy aż się połączą. Zmniejsz prędkość do niskiej i dodaj mąkę w trzech partiach, naprzemiennie z mlekiem, skrobanie boków i dna miski w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
11
Dodaj wanilię i beat tylko do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
12
Zeskrobać ciasto do ungreased 9-calowe okrągłe naczynie do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
13
Piec, aż ciasto tester wstawiony w środku wychodzi czysty, 30 do 35 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
14
Przenieść ciasto do regału chłodzącego i całkowicie schłodzić na patelni, 1 do 2 godzin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PatelniaPatelnia
15
Poke schłodzone ciasto na całym szaszłyku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
16
Ciasto z 3/4 szklanki syropu figowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
FigiFigi
17
Do złożenia: wierzch z kremem i figami.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
FigiFigi
18
Podawać, przekazując dodatkowy syrop figowy na stole.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
FigiFigi
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn