Torta de Higos (tort figowy)
Jeśli 40 centów za porcję spada w budżecie, Torta de Higos (Fig Torte) może być niesamowitym Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 228 kalorii, 5G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, sól, żółtka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Torta de Elotes (tort kukurydziany), Carne Asada Torta (Poc Chuc Torta), oraz Pieczone Figi Crostini dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do kremu: doprowadzić mleko do wrzenia w małym rondlu lub w misce w kuchence mikrofalowej.
W dużym rondlu o grubym dnie ubić cukier, skrobię kukurydzianą, żółtka i sól, aż będzie bardzo gęsta i blada. Energicznie ubijając, dodaj 1/4 szklanki gorącego mleka, a następnie dodaj pozostałe mleko w powolnym, stałym strumieniu, cały czas ubijając. (Patrz UWAGI)
Dodaj laskę cynamonu i doprowadzić mieszaninę do wrzenia na średnim ogniu, stale ubijając; mieszanina zagęszcza się do konsystencji jogurtu. Gdy krem zacznie się gotować, kontynuuj gotowanie przez 1 do 2 minut.
Zdjąć z ognia i wymieszać z masłem i wanilią.
Usunąć i wyrzucić laskę cynamonu.
Odcedzić budyń do dużej miski i całkowicie ostudzić, co najmniej 2 godziny. Aby uniknąć tworzenia się skóry, naciśnij kawałek folii bezpośrednio na powierzchnię kremu. (Patrz UWAGI).
Dla ciasta: wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 163°.
Mąkę i proszek do pieczenia połączyć w małej misce; odstawić.
W dużej, czystej, suchej misce ubij białka i sól z mocowaniem trzepaczki na średniej prędkości, aż białka poluzują i zaczną się spieniać, około 1 minuty. Zwiększ prędkość do średniej wysokości i ubijaj białka, aż utworzą się miękkie szczyty, od 1 do 2 minut. Powoli dodawać cukier, niewielką ilość na raz i kontynuować ubijanie, aż powstaną sztywne szczyty, 2 do 3 minut.
Dodajemy żółtka i ubijamy aż się połączą. Zmniejsz prędkość do niskiej i dodaj mąkę w trzech partiach, naprzemiennie z mlekiem, skrobanie boków i dna miski w razie potrzeby.
Dodaj wanilię i beat tylko do połączenia.
Zeskrobać ciasto do ungreased 9-calowe okrągłe naczynie do pieczenia.
Piec, aż ciasto tester wstawiony w środku wychodzi czysty, 30 do 35 minut.
Przenieść ciasto do regału chłodzącego i całkowicie schłodzić na patelni, 1 do 2 godzin.
Poke schłodzone ciasto na całym szaszłyku.
Ciasto z 3/4 szklanki syropu figowego.
Do złożenia: wierzch z kremem i figami.
Podawać, przekazując dodatkowy syrop figowy na stole.