Torta de Choclo (kolumbijskie ciasto kukurydziane)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj Torta de Choclo (kolumbijskie ciasto kukurydziane) spróbować. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 309 kalorii, 13g białka, oraz 18g tłuszczu. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 271 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jeśli masz sól, masło, vanillan ekstrakt, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Torta de Repollo (kolumbijski tort z kapusty), Torta Negra Colombiana (Colombian Black Cake), oraz Torta de Dulce de Coco (kolumbijski Pudding kokosowy) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść kukurydzę w robocie kuchennym. Rozgrzej piekarnik do 177°. Posmaruj pieczenie pan.In dużą miskę, wymieszać kukurydzę, skrobię kukurydzianą, cukier, proszek do pieczenia i sól. W innej misce, wymieszać mleko, jajka, ekstrakt waniliowy i masło, aż tylko połączone.
Dodać ser i dobrze wymieszać.Wymieszać mieszaninę mleka do mieszanki mąki kukurydzianej, aż po prostu połączone.
Ciasto rozprowadzić na przygotowanej patelni.
Piec, aż nóż włożony do środka wyjdzie czysty, o 25 protokół.
Odstawić na patelnię przez co najmniej 5 minut.
Umieść blachę do pieczenia na patelni, ostrożnie odwróć patelnię i blachę, a ciasto kukurydziane spadnie na arkusz.
Pokroić w kwadraty i podawać na ciepło lub ciepło.