Tort Świąteczny

Tort Świąteczny
Ciasto świąteczne może być tylko deser szukasz. Na 66,6 zł za porcję, ten przepis okładki 82% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 136g białka, 448g tłuszczu, oraz w sumie 12397 kalorii. Ten przepis służy 1. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest idealny do Boże Narodzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka skórki z cytryny, sok z cytryny, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj eggless christmas fruit cake, jak zrobić christmas fruit cake, Eggless Wheat Tutti Frutti Cake-wegańskie ciasto pełnoziarniste-Christmas Cake s, oraz Tort Świąteczny dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Skórkę z pomarańczy i cytryny wyjąć z obieraczką do warzyw i sokiem z insides.In rondel, umieścić czerwone wino, brandy, goździki, laska cynamonu , skórka pomarańczowa i sok, skórka cytrynowa i sok, czarna melasa i cukier.Doprowadzić tę mieszaninę do wrzenia i wymieszać, aby rozpuścić cukier. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, aż ciecz zmniejszy się o. Następnie wyjmij go z ognia i pozostaw do zaparzenia na 1 godzinę.Po godzinie wlewamy ciecz przez drobne sito do innej patelni (wyrzucając cząstki stałe z sita), dodajemy do płynu suszone owoce, czereśnie i wymieszaną skórkę i doprowadzamy do wrzenia. Gotować przez 1 minutę, a następnie wyłączyć ogień i dobrze wymieszać.Pozostawić mieszaninę do ostygnięcia, wlać do miski, przykryć kawałkiem folii spożywczej / folii i pozostawić na noc w chłodnym miejscu, ale nie w lodówce. (W ten sposób owoce wchłaniają płyn, który utrzymuje ciasto bardzo wilgotne, nie czyniąc mieszaniny zbyt mokrą.)Następnego dnia Rozgrzej piekarnik do 170c i umieść blachę do pieczenia na środkowej półce, aby się nagrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Melasa CzarnaMelasa Czarna
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Suszone OwoceSuszone Owoce
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Kandyzowana Skórka PomarańczowaKandyzowana Skórka Pomarańczowa
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
2 (3 Uncje) Opakowania Biszkoptów2 (3 Uncje) Opakowania Biszkoptów
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Wytnij 2 dyski papieru odpornego na tłuszcz tego samego rozmiaru, co wnętrze puszki (która powinna mieć około 22 cm średnicy) i 1 długi prostokąt papieru odpornego na tłuszcz, który jest 6 cm szerszy niż wysokość puszki i nieco dłuższy niż obwód puszki.Złóż na głębokość 3cm jednej z długich krawędzi prostokąta papieru tłustego i wykonaj ukośne cięcia 3cm na całej długości.Nasmaruj wnętrze puszki na ciasto masłem lub olejem roślinnym i włóż do jednego z dysków papieru odpornego na tłuszcz. Następnie nasmaruj górną część dysku i włóż długi papierowy prostokąt do wnętrza puszki z klapami tnącymi leżącymi na spodzie puszki. Nasmaruj wnętrze prostokąta papieru tłustego i włóż ostatni dysk do puszki, umieszczając "stopy" prostego prostokąta papieru tłustego. Na koniec nasmaruj górną część tego papierowego dysku. (Głównym celem, jak można się domyślić, jest to, że nie chcemy, aby ciasto przyklejało się do puszki.) Owiń kawałek wilgotnej gazety na zewnątrz puszki i zabezpiecz ją sznurkiem (chroni to zewnętrzną część ciasta przed przypaleniem podczas długiego czasu gotowania).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżka Naturalnego Smalcu1 łyżka Naturalnego Smalcu
3
Umieścić miękkie masło i brązowy cukier w dużej misce.Za pomocą elektrycznej trzepaczki wymieszać je razem, aż staną się jasne.Z trzepaczką nadal działa, dodać ubitych jaj w stałym strumieniu do mieszaniny masła i cukru. Następnie przesiać mąkę, sól i przyprawy do miski, złożyć wszystko razem, a następnie dodać zmielone migdały.Złóż zmielone migdały, a następnie wlej mieszankę suszonych owoców, która siedziała przez noc i wymieszaj. (Zwykle w tym momencie zdajesz sobie sprawę, że miska, której używasz, jest o wiele za mała do tej pracy, mimo że jest największą miską, którą posiadasz. Zawsze tak będzie. Nie martw się, to normalne.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana I Prażone Płatki MigdałówBita śmietana I Prażone Płatki Migdałów
RamięRamię
Suszone OwoceSuszone Owoce
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Naturalna Mieszanka Do CiastNaturalna Mieszanka Do Ciast
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
4
Wlać mieszaninę ciasta do przygotowanej puszki i mocno stuknąć ją w powierzchnię roboczą, aby usunąć pęcherzyki powietrza w podstawie puszki.Włożyć do piekarnika i piec przez 2 do 3 godzin. Sprawdź, czy ciasto jest gotowane, wbijając cienki nóż w środek ciasta. Jeśli nóż wyjdzie czysty ciasto jest gotowane, jeśli nie nóż wyjdzie z surową mieszanką ciasta na nim. Jeśli ciasto wymaga dalszego gotowania, ale wierzch wydaje się być zbyt ciemny, po prostu połóż kawałek folii aluminiowej na górze, błyszczącą stronę do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
5
Wyjąć ciasto z piekarnika i pozostawić w puszce, aby odpocząć i wystygnie. Następnie przykryj wierzch kawałkiem folii aluminiowej lub podstawą innej, podobnej wielkości puszki do ciasta i pozostaw ciasto w chłodnym ciemnym miejscu, aby dojrzewało przez 2 tygodnie. Jeśli wierzch ciasta jest wypukły, nałóż na niego wagę, aby spłaszczyć wierzch ciasta.Po 1 tygodniu użyj szaszłyku, aby przykleić ciasto pełne otworów rozmieszczonych około 3 cm od siebie, a następnie równomiernie wlać 150 ml brandy na ciasto. Kontynuuj podawanie ciasta brandy co tydzień przez trzy tygodnie.Polewę morelową wymieszaj z dżemem morelowym, wodą i sokiem z cytryny na małej patelni i doprowadzaj do wrzenia cały czas mieszając. Następnie wlej to do miski przez sito, aby usunąć wszelkie grudki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dżem MorelowyDżem Morelowy
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżka Naturalnego Smalcu1 łyżka Naturalnego Smalcu
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Ciasto wyjąć z puszki, oderwać papier tłusty i ułożyć na desce do krojenia.Pomaluj wierzch i boki ciasta równą warstwą glazury morelowej.Odkurz powierzchnię roboczą cukrem pudrem (tak jak z mąką, jeśli rozwałkowywałbyś ciasto) i rozwałkuj marcepan wałkiem do ciasta na grubość około 5 mm. ostrożnie zwinąć marcepan wokół wałka do ciasta i zasłonić go na szkliwionym cieście, a następnie wygładzić boki i przyciąć nadmiar. Pomaluj marcepan pozostałym blaskiem moreli.Zanim rozwałkujesz lukier kremówki, upewnij się, że powierzchnia robocza jest nieskazitelna, ponieważ biały kremówka pokaże każdą plamkę brudu, którą zbiera, co zrujnuje ostateczny wynik. Odkurz blat z większą ilością cukru pudru i ugniataj lukier kremówki przez około 5 minut, aż stanie się miękki (zapobiega to pękaniu lub rozdwajaniu lukru po rozwałkowaniu).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem2 Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem
Ciasto Z CiastaCiasto Z Ciasta
żółty Owocowy Roll-upżółty Owocowy Roll-up
MarcepanMarcepan
1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
SpeckSpeck
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
7
Umieść przeszklone ciasto na stojaku na ciasto, ozdobnej desce do ciasta lub talerzu (ładny talerz).
8
Rozwałkuj lukier na grubość około 5 mm, następnie ostrożnie zwinąć lukier wokół wałka do ciasta i przykryć go glazurowanym ciastem wygładzając górę i boki. Odciąć nadmiar lukru pozostawiając krok, a następnie, za pomocą tyłu widelca lub wzorzyste sztućce uchwyt, naciśnij wgłębienia w kroku, (powoduje to ładny wzór wokół ciasta). Zawiąż wstążkę wokół talii (możesz opcjonalnie ozdobić górę w dowolny sposób, wykorzystując nadmiar lukru).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem2 Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
9
Serw.

Składniki

1001 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.dżem morelowydżem morelowy23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamelasa czarnamelasa czarna3× 150 ml brandy do nakarmienia ciasta× 150 ml brandy do nakarmienia ciasta1001 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe2 szczypty zmielonych goździków2 szczypty zmielonych goździków2001 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.miękki brązowy cukiermiękki brązowy cukier2001 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.czereśnie lodowcoweczereśnie lodowcowe1stickCynamon 3 cm (lub ½ łyżeczki mielonego cynamonu)Cynamon 3 cm (lub ½ łyżeczki mielonego cynamonu)7501 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.mieszane suszone owocemieszane suszone owoce4Ciasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)1001 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.mielone migdałymielone migdały1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreocynamon mielonycynamon mielony5001 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.o lukrze kremówkio lukrze kremówki12 łyżeczki czosnku w proszkukrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczonekrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczone401 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesok z cytryny (1 cytryna)sok z cytryny (1 cytryna)1Skórka z cytrynySkórka z cytryny5001 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.o marcepanieo marcepanie1001 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.skórka mieszanaskórka mieszana2Batoniki toffi Heathmieszana przyprawamieszana przyprawa1601 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesok pomarańczowy (1 pomarańcza)sok pomarańczowy (1 pomarańcza)1Skórka pomarańczowaSkórka pomarańczowa1501 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesproszkowane nasiona lubczykusproszkowane nasiona lubczyku1szczyptapokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek2251 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.mąka samozbierającamąka samozbierająca1001 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.cukier castercukier caster2001 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.masło miękkie niesolonemasło miękkie niesolone23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaświeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)świeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia89
Magazyn