Tort Świąteczny

Tort Świąteczny
Ciasto świąteczne może być tylko deser szukasz. Na 66,6 zł za porcję, ten przepis okładki 82% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 136g białka, 448g tłuszczu, oraz w sumie 12397 kalorii. Ten przepis służy 1. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest idealny do Boże Narodzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka skórki z cytryny, sok z cytryny, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj eggless christmas fruit cake, jak zrobić christmas fruit cake, Eggless Wheat Tutti Frutti Cake-wegańskie ciasto pełnoziarniste-Christmas Cake s, oraz Tort Świąteczny dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Skórkę z pomarańczy i cytryny wyjąć z obieraczką do warzyw i sokiem z insides.In rondel, umieścić czerwone wino, brandy, goździki, laska cynamonu , skórka pomarańczowa i sok, skórka cytrynowa i sok, czarna melasa i cukier.Doprowadzić tę mieszaninę do wrzenia i wymieszać, aby rozpuścić cukier. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, aż ciecz zmniejszy się o. Następnie wyjmij go z ognia i pozostaw do zaparzenia na 1 godzinę.Po godzinie wlewamy ciecz przez drobne sito do innej patelni (wyrzucając cząstki stałe z sita), dodajemy do płynu suszone owoce, czereśnie i wymieszaną skórkę i doprowadzamy do wrzenia. Gotować przez 1 minutę, a następnie wyłączyć ogień i dobrze wymieszać.Pozostawić mieszaninę do ostygnięcia, wlać do miski, przykryć kawałkiem folii spożywczej / folii i pozostawić na noc w chłodnym miejscu, ale nie w lodówce. (W ten sposób owoce wchłaniają płyn, który utrzymuje ciasto bardzo wilgotne, nie czyniąc mieszaniny zbyt mokrą.)Następnego dnia Rozgrzej piekarnik do 170c i umieść blachę do pieczenia na środkowej półce, aby się nagrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Melasa CzarnaMelasa Czarna
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Suszone OwoceSuszone Owoce
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Kandyzowana Skórka PomarańczowaKandyzowana Skórka Pomarańczowa
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Pieczenie Czekoladowych LokówPieczenie Czekoladowych Loków
5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W PlastryBrzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plastry
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
2
Wytnij 2 dyski papieru odpornego na tłuszcz tego samego rozmiaru, co wnętrze puszki (która powinna mieć około 22 cm średnicy) i 1 długi prostokąt papieru odpornego na tłuszcz, który jest 6 cm szerszy niż wysokość puszki i nieco dłuższy niż obwód puszki.Złóż na głębokość 3cm jednej z długich krawędzi prostokąta papieru tłustego i wykonaj ukośne cięcia 3cm na całej długości.Nasmaruj wnętrze puszki na ciasto masłem lub olejem roślinnym i włóż do jednego z dysków papieru odpornego na tłuszcz. Następnie nasmaruj górną część dysku i włóż długi papierowy prostokąt do wnętrza puszki z klapami tnącymi leżącymi na spodzie puszki. Nasmaruj wnętrze prostokąta papieru tłustego i włóż ostatni dysk do puszki, umieszczając "stopy" prostego prostokąta papieru tłustego. Na koniec nasmaruj górną część tego papierowego dysku. (Głównym celem, jak można się domyślić, jest to, że nie chcemy, aby ciasto przyklejało się do puszki.) Owiń kawałek wilgotnej gazety na zewnątrz puszki i zabezpiecz ją sznurkiem (chroni to zewnętrzną część ciasta przed przypaleniem podczas długiego czasu gotowania).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżka Naturalnego Smalcu1 łyżka Naturalnego Smalcu
3
Umieścić miękkie masło i brązowy cukier w dużej misce.Za pomocą elektrycznej trzepaczki wymieszać je razem, aż staną się jasne.Z trzepaczką nadal działa, dodać ubitych jaj w stałym strumieniu do mieszaniny masła i cukru. Następnie przesiać mąkę, sól i przyprawy do miski, złożyć wszystko razem, a następnie dodać zmielone migdały.Złóż zmielone migdały, a następnie wlej mieszankę suszonych owoców, która siedziała przez noc i wymieszaj. (Zwykle w tym momencie zdajesz sobie sprawę, że miska, której używasz, jest o wiele za mała do tej pracy, mimo że jest największą miską, którą posiadasz. Zawsze tak będzie. Nie martw się, to normalne.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana I Prażone Płatki MigdałówBita śmietana I Prażone Płatki Migdałów
2/3 Szklanki Mini M&M's2/3 Szklanki Mini M&M's
Suszone OwoceSuszone Owoce
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M'sCukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M's
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
4
Wlać mieszaninę ciasta do przygotowanej puszki i mocno stuknąć ją w powierzchnię roboczą, aby usunąć pęcherzyki powietrza w podstawie puszki.Włożyć do piekarnika i piec przez 2 do 3 godzin. Sprawdź, czy ciasto jest gotowane, wbijając cienki nóż w środek ciasta. Jeśli nóż wyjdzie czysty ciasto jest gotowane, jeśli nie nóż wyjdzie z surową mieszanką ciasta na nim. Jeśli ciasto wymaga dalszego gotowania, ale wierzch wydaje się być zbyt ciemny, po prostu połóż kawałek folii aluminiowej na górze, błyszczącą stronę do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
5
Wyjąć ciasto z piekarnika i pozostawić w puszce, aby odpocząć i wystygnie. Następnie przykryj wierzch kawałkiem folii aluminiowej lub podstawą innej, podobnej wielkości puszki do ciasta i pozostaw ciasto w chłodnym ciemnym miejscu, aby dojrzewało przez 2 tygodnie. Jeśli wierzch ciasta jest wypukły, nałóż na niego wagę, aby spłaszczyć wierzch ciasta.Po 1 tygodniu użyj szaszłyku, aby przykleić ciasto pełne otworów rozmieszczonych około 3 cm od siebie, a następnie równomiernie wlać 150 ml brandy na ciasto. Kontynuuj podawanie ciasta brandy co tydzień przez trzy tygodnie.Polewę morelową wymieszaj z dżemem morelowym, wodą i sokiem z cytryny na małej patelni i doprowadzaj do wrzenia cały czas mieszając. Następnie wlej to do miski przez sito, aby usunąć wszelkie grudki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dżem MorelowyDżem Morelowy
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Ser Tallegio, PosiekanySer Tallegio, Posiekany
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżka Naturalnego Smalcu1 łyżka Naturalnego Smalcu
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
6
Ciasto wyjąć z puszki, oderwać papier tłusty i ułożyć na desce do krojenia.Pomaluj wierzch i boki ciasta równą warstwą glazury morelowej.Odkurz powierzchnię roboczą cukrem pudrem (tak jak z mąką, jeśli rozwałkowywałbyś ciasto) i rozwałkuj marcepan wałkiem do ciasta na grubość około 5 mm. ostrożnie zwinąć marcepan wokół wałka do ciasta i zasłonić go na szkliwionym cieście, a następnie wygładzić boki i przyciąć nadmiar. Pomaluj marcepan pozostałym blaskiem moreli.Zanim rozwałkujesz lukier kremówki, upewnij się, że powierzchnia robocza jest nieskazitelna, ponieważ biały kremówka pokaże każdą plamkę brudu, którą zbiera, co zrujnuje ostateczny wynik. Odkurz blat z większą ilością cukru pudru i ugniataj lukier kremówki przez około 5 minut, aż stanie się miękki (zapobiega to pękaniu lub rozdwajaniu lukru po rozwałkowaniu).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem2 Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem
Ciasto Z CiastaCiasto Z Ciasta
żółty Owocowy Roll-upżółty Owocowy Roll-up
MarcepanMarcepan
Ser Tallegio, PosiekanySer Tallegio, Posiekany
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
SpeckSpeck
10 Białych Bułek Obiadowych10 Białych Bułek Obiadowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
7
Umieść przeszklone ciasto na stojaku na ciasto, ozdobnej desce do ciasta lub talerzu (ładny talerz).
8
Rozwałkuj lukier na grubość około 5 mm, następnie ostrożnie zwinąć lukier wokół wałka do ciasta i przykryć go glazurowanym ciastem wygładzając górę i boki. Odciąć nadmiar lukru pozostawiając krok, a następnie, za pomocą tyłu widelca lub wzorzyste sztućce uchwyt, naciśnij wgłębienia w kroku, (powoduje to ładny wzór wokół ciasta). Zawiąż wstążkę wokół talii (możesz opcjonalnie ozdobić górę w dowolny sposób, wykorzystując nadmiar lukru).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem2 Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem
10 Białych Bułek Obiadowych10 Białych Bułek Obiadowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
9
Serw.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia89
Magazyn