Tort Śmietankowy Bezowy
Bezowy krem Torte może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 355 kalorii, 4G białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz likier o smaku orzechów laskowych, krem z kamienia nazębnego, śmietanę do bicia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tort Bezowy Do Lodów, Bezowy Tort Lodowy, oraz Tort bezowy z kremem miętowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce, z mikserem na dużej prędkości, ubić białka i śmietanę z kamienia nazębnego, aż się spieni. Kontynuując bicie z dużą prędkością, dodaj cukier w powolnym, stałym strumieniu; kontynuuj bicie, aż mieszanina utrzyma sztywne szczyty, 8 do 12 minut. Beat in vanilla.
Zeskrobać na masle i mąki 8-calowy ciasto pan z wyjmowanym obręczy co najmniej 3 cale wysokości. Za pomocą elastycznej szpatułki rozprowadź mieszaninę na krawędziach patelni i wygładź górę.
Piec w regularnym lub konwekcyjnym piekarniku 300, aż góra będzie lekko rumiana i czuje się jędrna po delikatnym naciśnięciu na środku, około 25 minut.
Wyjąć z piekarnika i odstawić na 20 minut (beza może się trochę kurczyć, gdy ostygnie). Między bezą a obręczą patelni przełożyć cienki nóż, a następnie zdjąć obręcz. Ostrożnie odwróć bezę na talerz, a następnie wsuń długą, cienką szpatułkę między dno patelni a bezę i delikatnie unieś dno. Odwróć bezę ponownie na inną płytkę, tak aby była po prawej stronie do góry.
Niech ostygnie całkowicie.
W misce ubij Likier z orzechów laskowych na pastę czekoladowo-orzechową. W innej misce, ubij śmietanę, aż utrzyma miękkie szczyty. Wymieszać około 1/4 szklanki bitej śmietany do masy czekoladowej, aż nie pozostaną białe smugi. Mieszankę czekolady złożyć na pozostałą bitą śmietanę, następnie delikatnie ubijać, aż mieszanina uzyska luźną, sypką konsystencję (uważaj, aby nie przegotować, bo się zsiadnie).
Szpatułką rozprowadzić Krem czekoladowo-orzechowy po bokach i na wierzchu bezy. Torte schłodzić przez co najmniej 1 godzinę lub przykryć dużą, odwróconą miseczką (nie powinna dotykać śmietany) i schłodzić do 24 godzin.
Tort pokroić w kliny, aby służyć.