Tort śliwkowy z kremem Kardamonowym
Tort śliwkowy z kremem Kardamonowym to Wegetariańskie deser. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 494 kalorie, 6G białka, oraz 32G tłuszczu każdy. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 minut. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, masło, cukier turbinado i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Bezglutenowa tarta brzoskwiniowa, Śliwkowa, malinowa z kremem Kardamonowym i skórką migdałową, Dżem Kardamonowo-Śliwkowy, oraz Red Plum Torte dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrób krem z kardamonem: ubijaj krem z bardzo drobnym cukrem i kardamonem, aż krem ledwo utrzyma miękkie szczyty. Przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. za pomocą miksera elektrycznego śmietany masło i cukier, aż lekkie i puszyste.
Dodaj mąkę, proszek do pieczenia, sól i jajka, a następnie ubijaj, aż dobrze się włączysz.Za pomocą gumowej szpatułki rozłóż ciasto (będzie dość grube, na niezgrubioną 10-calową patelnię z formą sprężynową.
Połówki śliwki, skórkę do góry, położyć na cieście tak blisko siebie, jak to możliwe. Wciśnij je trochę do ciasta.
Posypać lekko cukrem turbinado.
Piec przez godzinę dziesięć minut, aż ostry nóż włożony do środka wyjdzie czysty.
Niech ostygnie lekko (około 20 minut), a następnie uruchom ostry nóż wokół krawędzi i zwolnij formę sprężynową.
Podawać na ciepło, z kremem kardamonowym.