Tort Śliwkowy

Tort Śliwkowy
Ciasto śliwkowe wymaga około 1 godzina i 25 minut od początku do końca. Na 1,07 zł za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 10. Jedna porcja zawiera 450 kalorii, 6G białka, oraz 24g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka sody oczyszczonej, jajka, ekstrakt z wanilii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tort Śliwkowy, Tort Ze Śliwkami Bundt, oraz Tort śliwkowy z glazurą.

Instrukcje

1
Połącz śliwki i wodę w małym rondlu na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu, aż śliwki będą miękkie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
śliwkiśliwki
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Odcedzić i odstawić.
3
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Posmarować i posmarować ryflowaną rurkę (taką jak Bundt®).
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
4
W misce wymieszać mąkę, 1 1/2 szklanki cukru, ziele angielskie, sodę oczyszczoną, gałkę muszkatołową, cynamon i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Ziele AngielskieZiele Angielskie
CynamonCynamon
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
5
Połączyć olej roślinny, 1 szklanka maślanki i jajka w osobnej misce; wlać je do mieszaniny mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
MaślankaMaślanka
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Wymieszać aż do całkowitego włączenia. Użyj miksera elektrycznego, aby wymieszać osuszone śliwki; mikser nieco je rozbije. Wymieszać z posiekanymi orzechami pekan.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Orzechów PekanKawałki Orzechów Pekan
śliwkiśliwki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Wlać ciasto do przygotowanej patelni i piec w nagrzanym piekarniku, aż tester wyjdzie czysty, około 45 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
8
Wyjmij ciasto z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia przez co najmniej 10 minut na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
9
Aby zrobić lukier, połącz 1 szklankę cukru, margarynę, 1/2 szklanki maślanki, ekstrakt waniliowy i syrop kukurydziany w rondlu i zagotuj na średnim ogniu. Gotować przez pełne 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
MaślankaMaślanka
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
MargarynaMargaryna
LukierLukier
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
10
Ciasto przełożyć na talerz i polać gorącą polewą.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn