Tort Z Trzema Jagodami
Trzy masło Berry ciasto może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 322 kalorie, 5G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz wanilię, masło, mąkę tortową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Easy Berry Butter Cake, Saskatoon Berry Butter Tarts & Berry Jak, oraz Blueberry Skillet Cake (a Berry-licious Upside-Down Cake) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. nasmaruj metalową patelnię o wymiarach 13 na 9 na 2 cale, a następnie ułóż dno papierem woskowym i nasmaruj papierem.
Rozgrzać masło ze śmietaną w małym rondlu na małym ogniu do rozpuszczenia, następnie ostudzić.
Beat jajka, cukier granulowany, i sól z mikserem elektrycznym na dużej prędkości, aż mieszanina jest gruba, blady, i tworzy wstążkę, gdy unoszą ubijacze, o 5 minut z mikserem stojącym lub o 12 minut z ręcznym.
Dodaj skórkę, proszek do pieczenia i wanilię i wymieszaj na małej prędkości, aż do wymieszania.
Dodać 1 1/4 szklanki mąki i połowę mieszaniny masła i wymieszać na małej prędkości, aż do wymieszania.
Wymieszać w pozostałym maśle i 1 1/4 szklanki mąki w ten sam sposób. Zwiększ prędkość do średniej i pokonaj 1 minutę mikserem stojącym lub 2 minuty ręcznym, lub aż ciasto będzie grube i lepkie.
Dodaj jagody i ostrożnie złóż gumową szpatułką, aż ledwo się połączą. (Maliny zaczną się rozpadać, a ciasto będzie wyglądać lekko różowo.) Ciasto łyżką do pieczenia, delikatnie wygładzając górę.
Piec w środku piekarnika, aż sprężysty w dotyku i tester włożony do środka wychodzi czysty, 45 do 50 minut. Całkowicie schłodzić w patelni na stelażu.
Uruchom nóż wokół krawędzi ciasta, a następnie odwróć Stojak nad ciastem i obróć ciasto na niego.
Wyjąć papier woskowy i ponownie przełożyć na talerz.
Tuż przed podaniem pył z cukrem cukierniczym.