Tort z truflami i krówkami z białej czekolady

Tort z truflami i krówkami z białej czekolady
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj trufle z białej czekolady i ciasto czekoladowe krówki. Jedna porcja zawiera 710 kalorii, 8G białka, oraz 44g tłuszczu. Ten przepis służy 14 i kosztuje $1.94 za porcję. Udaj się do sklepu i odebrać masło, kakao w proszku, amaretto, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 29%, to danie nie jest takie wspaniałe. Spróbuj Ciasto Czekoladowe Z Truflami, Ciasto z białej czekolady z nadzieniem morelowym i kremem z białej czekolady, oraz Espresso-ciasto czekoladowe z białą czekoladą-lukier Mascarpone dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Blacha do pieczenia z folią. Wymieszaj czekoladę i skracaj w górnej części podwójnego kotła ustawionego na gotującej się wodzie, aż stopi się i będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkracanieSkracanie
CzekoladaCzekolada
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny KociołPodwójny Kocioł
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
2
Wlać na przygotowaną blachę do pieczenia, przechylając patelnię, aby rozprowadzić mieszaninę czekolady do nieregularnego prostokąta o wymiarach 14x9 cali. Przechowywać w lodówce, aż tylko firmy, o 12 minut. Spryskaj różne foremki do ciastek w kształcie gwiazdy sprayem zapobiegającym przywieraniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Pliki CookiePliki Cookie
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Foremka Do CiastekForemka Do Ciastek
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PatelniaPatelnia
3
Wytnij Gwiazdy. Przechowywać w lodówce do firmy, o 30 minut. Za pomocą małej szpatułki przesuniętej ostrożnie przenosić gwiazdki 1 na raz na inną wyłożoną folią blachę do pieczenia. Przechowywać w lodówce do momentu użycia. (Można dokonać 3 dni wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło dwie patelnie o średnicy 9 cali z wysokimi bokami 1 1/2 cala. Spody linii papierem pergaminowym; pergaminem maślanym. Wymieszaj niesłodzoną czekoladę w ciężkim średnim rondlu na małym ogniu, aż stopi się i będzie gładka. Lekko schłodzić. Mąkę, kakao w proszku, proszek do pieczenia, soda oczyszczona i sól przesiać do średniej miski. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić cukier i masło w dużej misce, aż dobrze wymieszane. Ubić w letniej roztopionej niesłodzonej czekoladzie i wanilii. Ubić w jajkach, 1 na raz, dobrze mieszając po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Niesłodzona Czekolada Do PieczeniaNiesłodzona Czekolada Do Pieczenia
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
WaniliaWanilia
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
PiekarnikPiekarnik
2
Wymieszać w mieszance kakao w proszku w 3 dodatkach, na przemian z mlekiem w 2 dodatkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
MlekoMleko
3
Podzielić ciasto między przygotowanymi patelniami.
4
Piec ciasta, aż tester włożony do środka wyjdzie czysty, około 35 minut. Fajne ciasta w patelniach na stojakach 10 minut. Uruchom nóż wokół krawędzi każdej patelni poluzować ciasta. Ciasto obrócić na stojaki i całkowicie ostudzić. Odklej pergamin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
PatelniaPatelnia
1
Przynieś 1 szklankę śmietany i masła, aby gotować na wolnym ogniu w ciężkim rondlu na średnim ogniu, mieszając, aż masło się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia.
3
Dodaj białą czekoladę i mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała CzekoladaBiała Czekolada
4
Ubić wanilią.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Wlać 1 1/2 szklanki białej czekolady nadzienie do małej miseczki; przykryć i zamrozić, aż ostygnie, o 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała CzekoladaBiała Czekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Pozostaw mieszaninę białej czekolady w rondlu w temperaturze pokojowej, aż do lata, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała CzekoladaBiała Czekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Za pomocą miksera elektrycznego, pokonać pozostałe 2 szklanki śmietany i ekstraktu migdałowego w dużej misce, aż szczyty tworzą. Pracując w 3 partiach, złożyć w letniej białej mieszaninie czekoladowej. Przechowywać w lodówce bita śmietana lukier tylko do średnich szczytów trzymać, składane od czasu do czasu, o 3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała CzekoladaBiała Czekolada
Ekstrakt Z MigdałówEkstrakt Z Migdałów
Bita śmietanaBita śmietana
LukierLukier
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Posmaruj 2 łyżki amaretto na wierzchu każdej warstwy ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier AmarettoLikier Amaretto
9
Umieścić 1 warstwę na talerzu.
10
Rozprowadzić schłodzone 1 1/2 szklanki białej czekolady nadzieniem. Wierzch drugą warstwą ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała CzekoladaBiała Czekolada
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
11
Rozłóż lukier z bitą śmietaną na wierzchu i bokach ciasta. Schłodzić do ostygnięcia i ustawić, około 1 godziny. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
LukierLukier
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
12
Ułóż czekoladowe Gwiazdy dekoracyjnie na szczycie ciasta i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje14
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn