Tort z orzechów laskowych, czekolady i truskawek

Tort z orzechów laskowych, czekolady i truskawek
Tort z orzechów laskowych, czekolady i truskawek może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru deserów. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 49g tłuszczu, oraz w sumie 671 kalorii. Na 3,31 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka cukru, truskawki kosz, orzechy laskowe, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 55%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Tort z orzechów laskowych, czekolady i truskawek, Tort Truskawkowy Z Orzechami Laskowymi, oraz Tort Czekoladowo-Orzechowy.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 191°. masło i mąka 9-calowa patelnia tortowa o wysokości 2 cali. Linia Dolna z pergaminem. Pergamin z masłem i mąką. Drobno zmielić orzechy laskowe i 2 łyżki cukru w procesorze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
PiekarnikPiekarnik
2
Umieścić 2/3 szklanki mieszanki mielonych orzechów w średniej misce; dodać mąkę i trzepaczką do mieszania. Zachowaj pozostałą mieszaninę orzechów do dekoracji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Za pomocą miksera elektrycznego, ubić jajka i 2/3 szklanki cukru w dużej misce, aż mieszanina jest gęsta i powoli rozpuszcza wstążki formy, gdy ubijacze są podnoszone, o 8 protokół. Złożyć w mieszaninie mąki w 3 dodatkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Przenieść ciasto do przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Piec ciasto, aż top będzie złoty i tester włożony do środka wyjdzie czysty, około 28 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Przenieś ciasto do stojaka. Schłodzić na patelni 10 minut. Uruchom mały nóż między boki patelni i ciasto poluzować. Obróć ciasto na stojaku; odklej pergamin. Całkowicie fajne.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
PatelniaPatelnia
1
Krem zagotować na wolnym ogniu w dużym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia.
3
Dodać czekoladę i ubijać do rozpuszczenia i wygładzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Wlać do szklanego naczynia o wymiarach 13x9x2 cali. Przechowywać w lodówce, aż ganache zgęstnieje do konsystencji spreadable, mieszając od czasu do czasu, o 1 godzinę 30 minut (ganache będzie przypominać gęsty budyń).
5
Przenieść 3/4 Puchar czekoladowy ganache do małej miseczki; odstawić do dekoracji.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Pokrój ciasto poziomo na 2 warstwy(warstwy będą cienkie).
7
Ułożyć 1 warstwę ciasta, pokroić bokiem do góry, na talerzu.
8
Rozprowadzić 1/2 szklanki czekoladowego ganache. Ułóż pokrojone truskawki w lekko nakładających się koncentrycznych kręgach nad ganache.
Składniki, których będziesz potrzebować
TruskawkiTruskawki
CzekoladaCzekolada
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
9
Rozprowadzić 1/2 szklanki ganache na ściętej stronie drugiej warstwy ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
10
Umieść warstwę ciasta na truskawkach, ganache od strony dołu i lekko dociśnij, aby się przylgnąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
TruskawkiTruskawki
11
Rozłóż pozostały czekoladowy ganache na bokach i wierzchu ciasta. Na boki ciasta delikatnie wcisnąć zmielone orzechy laskowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mączka Z Orzechów LaskowychMączka Z Orzechów Laskowych
CzekoladaCzekolada
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
12
Transfer reserved 3/4 szklanki ganache do worka cukierniczego wyposażonego w końcówkę średniej Gwiazdy. Rura 8 rozety wokół górnej krawędzi ciasta, odstępy od siebie. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć kopułą ciasta i przechowywać w lodówce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torba Na CiastoTorba Na Ciasto
13
Odstawić w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed kontynuowaniem.)
14
Zaczynając 1/3 cala od końca łodygi całych truskawek, cienko pokroić truskawki wzdłuż, aby zakończyć. Naciśnij plastry lekko do wentylatora.
Składniki, których będziesz potrzebować
TruskawkiTruskawki
15
Ułóż rozpalone jagody między rozetami na cieście.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagodyJagody
16
W razie potrzeby udekorować dodatkowo prażonymi orzechami laskowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia16
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn