Tort z makaronem i zieleniną
Pastan i zielony tort to Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 402 kalorie. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz oliwę z oliwek, pieprz, boczniak szwajcarski i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Makaron Z Zielenią, Makaron z fasolą i zieleniną, oraz Makaron z zielenią czosnkową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś 4 qt. woda do wrzenia w 6-qt. Holenderski piekarnik.
Podczas gdy woda dochodzi do wrzenia, usuń i wyrzuć łodygi i żeberka z boczniaka. Grubo posiekać liście. Chard dokładnie umyć w zimnej wodzie; dobrze spuścić. Jajka i kolejne 5 składników przerabiamy w blenderze, aż będą gładkie.
Do wrzącej wody dodać liście boczniaka i makaron. Powrót wody do wrzenia; gotować 1 minutę.
Dobrze spuścić, wyciskając nadmiar wilgoci z chard z tyłu łyżki. Powrót makaron i zieleninę na patelnię; wrzucić, aż do wymieszania.
Posmaruj żeliwną patelnię 10" oliwą z oliwek. Ułóż makaron i zieleninę na patelni; posypać serem.
Wlać mieszaninę jaj na ser, naciskając, aby zanurzyć makaron i zieleninę w płynie.
Umieść patelnię na średnim ogniu przez 2 minuty. Natychmiast przenieść do gorącego piekarnika.
Piec w 400 przez 25 minut lub do złotego koloru i ustawić.
Odstawić na 10 minut przed odwróceniem na talerz do serwowania, w razie potrzeby, i pokroić w kliny.
* Łatwiej jest przygotować warzywa, jeśli najpierw posiekasz lub rozdrzesz je przed czyszczeniem w kilku myciach zimnej wody.
Dobrze odcedzić między praniami i zakończyć wirem w szpachlówce sałatkowej, aby usunąć piaszczysty piasek.