Pastan i zielony tort to Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 402 kalorie. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz oliwę z oliwek, pieprz, boczniak szwajcarski i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Makaron Z Zielenią, Makaron z fasolą i zieleniną, oraz Makaron z zielenią czosnkową dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Przynieś 4 qt. woda do wrzenia w 6-qt. Holenderski piekarnik.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
2
Podczas gdy woda dochodzi do wrzenia, usuń i wyrzuć łodygi i żeberka z boczniaka. Grubo posiekać liście. Chard dokładnie umyć w zimnej wodzie; dobrze spuścić. Jajka i kolejne 5 składników przerabiamy w blenderze, aż będą gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard Szwajcarski
Woda
Jajko
żeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Do wrzącej wody dodać liście boczniaka i makaron. Powrót wody do wrzenia; gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard Szwajcarski
Makarony
Woda
4
Dobrze spuścić, wyciskając nadmiar wilgoci z chard z tyłu łyżki. Powrót makaron i zieleninę na patelnię; wrzucić, aż do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zieloni
Chard Szwajcarski
Makarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Posmaruj żeliwną patelnię 10" oliwą z oliwek. Ułóż makaron i zieleninę na patelni; posypać serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Ser
Zieloni
Makarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Wlać mieszaninę jaj na ser, naciskając, aby zanurzyć makaron i zieleninę w płynie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser
Zieloni
Makarony
Jajko
7
Umieść patelnię na średnim ogniu przez 2 minuty. Natychmiast przenieść do gorącego piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Piekarnik
8
Piec w 400 przez 25 minut lub do złotego koloru i ustawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
9
Odstawić na 10 minut przed odwróceniem na talerz do serwowania, w razie potrzeby, i pokroić w kliny.
10
* Łatwiej jest przygotować warzywa, jeśli najpierw posiekasz lub rozdrzesz je przed czyszczeniem w kilku myciach zimnej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zieloni
Woda
11
Dobrze odcedzić między praniami i zakończyć wirem w szpachlówce sałatkowej, aby usunąć piaszczysty piasek.