Tort z kremem truskawkowym
Tort Truskawkowy to deser na 12 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 7 g białka, 25 g tłuszczu i łącznie 378 kalorii. Za 1,88 USD za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie smakuje na Dzień Matki. Jeśli masz pod ręką cukier cukierniczy, śmietanę, mąkę tortową i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 31% wyniku, co jest wynikiem raczej złym. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak ciasto z kremem truskawkowym | Ciasto tortowe z kremem truskawkowym bez jajek, Ciasto truskawkowe Scratch z lukrem truskawkowo-serowym i Ciasto truskawkowe z lukrem z serka truskawkowego.
Instrukcje
Linia druga nasmarowana 9-calowa. okrągłe formy do pieczenia wyłożyć woskowanym papierem i natłuścić papier; odłożyć na bok. W dużej misce utrzyj masło na śmietanę i 3/4 szklanki cukru.
Dodać żółtka, wanilię i skórkę pomarańczową; Dobrze wymieszać.
Połącz mąkę, proszek do pieczenia i sól; dodawać do ubitej masy na zmianę z mlekiem i sokiem pomarańczowym.
W innej misce ubijaj białka na średniej prędkości, aż utworzą się miękkie szczyty. Stopniowo ubijaj pozostały cukier, po 1 łyżce na raz, na wysokich obrotach, aż utworzy się sztywna, błyszcząca piana. Złożyć do ciasta.
Wlać do przygotowanych foremek.
Piec w temperaturze 350° przez 18-22 minut lub do momentu, aż wykałaczka będzie sucha. Studzimy przez 10 minut przed wyjęciem z patelni na metalową kratkę. Delikatnie odklej woskowany papier i wyrzuć. Całkowicie ostudzić ciasta.
W misce połącz posiekane truskawki z cukrem; odstawić na 30 minut. W misce ubijaj śmietanę z wanilią, aż krem zacznie gęstnieć. Stopniowo ubijaj cukier puder na wysokich obrotach, aż powstanie sztywna piana. Zalać śmietaną.
Połóż jedną warstwę ciasta na talerzu do serwowania; posyp posiekanymi jagodami i połową kremowej mieszanki. Na wierzch połóż pozostałą masę ciasta i śmietanki.
Udekoruj całymi jagodami.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to świetny wybór na ciasto. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Schmitt Sohne Riesling Spatlese z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
![Schmitt Sohne Riesling Spatlese]()
Schmitt Sohne Riesling Spatlese
Ten w pełni dojrzały Riesling ma wysoce wyekstrahowane aromaty owocowe moreli i brzoskwiń w połączeniu z wystarczającą kwasowością, aby nadać mu mocne i soczyste odczucie w ustach. Doskonałe samodzielnie lub jako uzupełnienie serów miękkich lub z pleśnią, bogatsze potrawy z sosami i daniami azjatyckimi. Alkohol: 7,5-8,5% obj.