Tort z kremem kokosowym
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów wegetariańskich bez glutenu i lakto ovo do swojego pudełka z przepisami, tort z kremem kokosowym może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis jest przeznaczony dla 16 osób i kosztuje 55 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka, 22 g tłuszczu i łącznie 244 kalorie. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Tylko nielicznym osobom ten deser naprawdę smakował. Udaj się do sklepu i kup kokos, orzechy pekan, śmietankę i kilka innych rzeczy, aby przygotować je już dziś. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 24% wyniku, co nie jest aż tak niesamowite. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Tort z lodami kokosowymi, Tort czekoladowo-kokosowy i Tort kokosowy Supreme.
Instrukcje
Przygotuj ciasto na ciasto zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Wlać do trzech wysmarowanych tłuszczem i posypanych mąką 9-calowych. okrągłe formy do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 20-25 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Studzimy przez 10 minut, a następnie wyjmujemy z formy na kratkę, aby całkowicie ostygły.
W dużej misce wymieszaj śmietanę, kokos, orzechy pekan i cukier.
Połóż jedno ciasto na półmisku; posmarować jedną trzecią mieszanki śmietanowej. Powtórz warstwy dwukrotnie. Przechowywać w lodówce.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Tort można łączyć z kremowym sherry, porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.