Tort z jagodami Entenmann
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranne posiłki, więc wypróbuj ciasto z jagodami Entenmann. Ten przepis służy 9 i kosztuje 95 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 188 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, mąkę, jagody i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Ten przepis od Serious Eats ma fanów 455. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Ciasto czekoladowe Entenmann, Ciasto Z Jagodami, oraz Ciasto Z Jagodami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Masło 13x9x2-calowa patelnia do pieczenia i linia z pergaminem.
Ubić razem mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól, cynamon i gałkę muszkatołową i odłożyć na bok.
Wymieszać masło z mąką opuszkami palców lub blenderem do ciasta, aż mieszanina będzie przypominać drobny okruchy.
Ubić razem jajka, śmietanę, mleko, wanilię i dodać mieszaninę mąki, mieszając do połączenia. Złożyć jagody i skórkę z cytryny do ciasta przed dodaniem mieszanki do patelni do pieczenia.
Aby zrobić polewę z okruchów, zmiksuj 2 łyżki masła z 1 szklanką mąki uniwersalnej, aż mieszanina będzie przypominać okruchy.
Dodaj dwie łyżki cukru i posiekane orzechy, jeśli używasz.
Posypać mieszanką ciasta.
Piec, aż ciasto będzie złote, lub po przetestowaniu wykałaczka wychodzi czysty. Zazwyczaj 40 do 50 minut. Ciasto schłodzić na patelni przez 20 minut przed podaniem.