Tort Z Czerwonego Aksamitu
Red Velvet Cake wymaga około 1 godzina i 53 minuty od początku do końca. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.23 za porcję. Jedna porcja zawiera 539 kalorii, 6G białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 28 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do valentin day. Mieszanka sody oczyszczonej, płynne barwniki żywności, masło, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 21%. Podobne przepisy to Rolada Z Czerwonego Aksamitu, Red Velvet Tres Leches Cake {Red Velvet Week}, oraz Tort z czerwonego aksamitu z klasycznym czerwonym aksamitnym lukrem.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Ustaw stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 325 stopni F. Spray 2 (9-calowe) okrągłe patelnie z nonstick spray, linia dno patelni z pergaminu okrągłego papieru, spryskać pergamin z nonstick spray, i odstawić.
Mąki, kakao, soda oczyszczona i sól ubić razem w misce i odstawić.
W małej misce ubić maślankę, barwnik spożywczy, ocet i wanilię i odstawić na bok.
Połączyć brązowy cukier i masło w misce miksera stoisko z mocowania łopatek i śmietany na średniej prędkości, aż rozjaśnione w Kolorze, 2 protokół. Zatrzymać mikser i zeskrobać boki miski za pomocą szpatułki. Powrót miksera do średniej prędkości i powoli dodać jajka i beat, aż są one w pełni włączone.
Z mikserem na niskim poziomie, dodać mieszankę mąki w 3 ratach, na przemian z mieszanką maślanki, zaczynając i kończąc mieszanką mąki. Zatrzymać mikser i zeskrobać po bokach miski między każdą ratą.
Wymieszać na niskiej prędkości do gładkiej, 30 do 45 sekund.
Dziel ciasto równomiernie między przygotowanymi patelniami i piecz, aż ciasto wróci po naciśnięciu lub osiągnie wewnętrzną temperaturę 205 stopni F, 30 do 35 minut.
Schłodzić w patelniach na stojaku przez 10 minut, a następnie wyjąć ciasto z patelni i całkowicie ostudzić, około 1 godziny, przed lukierowaniem.
Połącz Serek i masło na średniej prędkości, aż do wymieszania, w misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek. Stop i zeskrobać po bokach miski.
Dodać wanilię i sól i ubić do połączenia. Z niską prędkością, dodaj cukier puder w 4 partiach, ubijając, aż będzie gładki między każdym dodatkiem. Przechowywać w lodówce przez 5 do 10 minut przed użyciem.