Tort z bakłażana z Pesto i suszonymi pomidorami
Tort z bakłażana z Pesto i suszonymi pomidorami wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 1,36 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 262 kalorie, 11g białka, oraz 8G tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka po przekątnej bagietki chleb, makaron lasagne, pesto i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest solidne. Spróbuj Quiche ze szpinakiem z suszonymi pomidorami, Sun Suszone pomidory Pesto makaron z Zoodles, oraz Easy Vegan Sun Suszone Pesto Pomidorowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posypać solą na 9 plasterkach bakłażana; zarezerwować Pozostałe plastry do innego użytku.
Umieść bakłażana na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania; broil 10 minut z każdej strony lub do lekko rumiane. Chłodny; połówki plastrów w poprzek.
Połączyć wrzącą wodę i pomidory; odstawić 10 minut lub do miękkości.
Odcedzić i drobno posiekać.
Płaszcz 8 1/2 x 4 1/2-calowe naczynie do pieczenia w sprayu; danie linii z folii. Lekko pokryć plastikową folię sprayem do gotowania. Ułóż 5 kawałków makaronu na dole naczynia; góra z połową sera.
Połowę pesto rozłożyć na ser; na wierzch z 9 kawałkami bakłażana.
Połowę pomidora posypać bakłażanem. Powtórz warstwy, kończąc makaronem. Przykryć folią, dzięki czemu folia rozszerza się na krawędzie naczynia.
Umieść puste naczynie do pieczenia 8 1/2 x 4 1/2 cala na torcie.
Umieść 2 (15-uncja) konserwy w pozycji pionowej w naczyniu. Przechowywać w lodówce przez noc.
Usuń puszki, puste naczynie do pieczenia i górny arkusz folii. Odwróć torte na talerz; usuń pozostałą folię.
Tort pokroić w poprzek na 8 plastrów.
Podawać w temperaturze pokojowej z kromkami chleba.