Tort witrażowy cioci Laury
Tort witrażowy cioci Laury może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 346 kalorii. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.23 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz masło, żelatynę, ciężki krem i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 13 godzin i 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Tort Witrażowy, Tort Witrażowy Z Mleczną Galaretką, oraz Witraże.
Instrukcje
Wymieszaj żelatynę o smaku pomarańczowym, 1 otoczkę żelatyny bez smaku i 1 1/2 szklanki wrzącej wody, aż żelatyna się rozpuści.
Wlać do 8-calowej kwadratowej patelni. Powtórz z żelatynami o Smaku limonkowym i Truskawkowym, umieszczając każdą mieszaninę na własnej patelni. Schłodzić patelnie do jędrności.
Uruchom mały nóż wokół zewnętrznej krawędzi każdej patelni.
Schłodzoną żelatynę pokroić w kwadraty 1/2 cala. Zanurz dno patelni w ciepłej wodzie na 10 sekund. Unmold żelatynowe kwadraty na galaretowatej rolce. Schłodzić do momentu użycia (do 24 godzin).
Wymieszać razem okruchy krakersów graham, masło i 1/4 szklanki cukru. Naciśnij na dno 10-calowej patelni springform i piec 10 minut. Całkowicie schłodzić (około 20 minut).
W międzyczasie, posypać Pozostałe 1 koperta unflavored żelatyny na 1/4 szklanki zimnej wody. Kuchenka mikrofalowa sok ananasowy w kuchence mikrofalowej bezpieczne miski w wysokiej 1 minutę lub do gorąca.
Dodaj gorący sok ananasowy do mieszaniny żelatyny i mieszaj, aż żelatyna się rozpuści. Schłodzić do uzyskania konsystencji białek (20-30 minut).
Ubij śmietanę, wanilię i pozostały 1/2 szklanki cukru, aż utworzą się sztywne szczyty. Złożyć w mieszaninie ananasa do wymieszania.
Delikatnie złożyć trzy czwarte kwadratów żelatyny do mieszaniny ananasa; wlać na skorupę na patelni. Dotknij pan Ostro Na blacie, aby usunąć pęcherzyki powietrza. Wierzch z pozostałą żelatyną. Dotknij ponownie licznika. Przykryć i schłodzić 12 godzin.
Uruchom mały nóż wokół krawędzi patelni, przed odblokowaniem boków, aby złamać uszczelnienie.
Usuń boki patelni przed podaniem.