Tort weselny-zingy lemon

Tort weselny-zingy lemon
Tort weselny-zingy cytryna może być tylko deser szukasz. Na 28 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 30 porcji z 205 kalorii, 3G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Jeśli masz złoty cukier, mąkę, skórkę z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. 112 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. To będzie hit w Twoim Ślub wydarzenie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 30 minut. Z łyżeczką wynik 10%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Tort Weselny Cytrynowo-Malinowy, Tort weselny z białej czekolady i cytryny, oraz Lemon Kissed Wedding Cake Cookies.

Instrukcje

1
Piekarnik do 160C / 140C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Przygotować wewnątrz i na zewnątrz 23cm puszki, jak wcześniej. Masło i cukier zmiksować, aż będą lekkie i puszyste, a następnie stopniowo ubijać jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
3
Dodaj łyżkę mąki, jeśli zacznie się dzielić. Dodać mąkę i szczyptę soli, a następnie skórkę z cytryny i sok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
4
Wymieszać łyżką do puszki i piec 1 godz. 35 min. lub do momentu, aż dobrze wyrośnie i złocisty, a włożony szaszłyk wyjdzie czysty. W międzyczasie przygotuj syrop, podgrzewając cukier, skórkę z cytryny i sok na małej patelni, aż cukier się rozpuści. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Gdy ciasto jest z piekarnika, pozostawić do ostygnięcia, aż po prostu ciepłe, a następnie użyć szaszłyk do szturchnąć otwory w dół do dołu całego ciasta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
6
Wlać syrop, pozwalając mu całkowicie zanurzyć się po każdym dodaniu. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia, następnie zawiń lub napełnij i oblodz ciasto. Niewypełnione ciasto zachowa się dobrze, jeśli owiniesz je pergaminem do pieczenia i folią spożywczą przez okres do 4 dni lub w zamrażarce przez okres do miesiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Ciasto w menu? Spróbuj sparować z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje30
Ocena Zdrowia0
Rodzaje PotrawDesery
OkazjeWeselne
Magazyn