Tort warstwowy czekoladowo-pralinowy
Przepis na Ciasto Czekoladowo-Pralinowe można przygotować w około 1 godzinę . Jedna porcja zawiera 641 kalorii , 8 g białka i 34 g tłuszczu . Za 99 centów za porcję otrzymujesz deser dla 12 osób. Jeśli masz pod ręką mieszankę do ciasta czekoladowego, mleko skondensowane, masło i kilka innych składników, możesz go zrobić. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 30% . Ta ocena jest raczej słaba. Podobne przepisy to Ciasto Czekoladowe Z Ganaszem , Ciasto Mokka Z Nadzieniem Czekoladowo-Rumowym i Ciasteczka Owsiane Z Praliną I Cynamonem I Toffi .
Instrukcje
W małym ciężkim rondelku połącz brązowy cukier, masło i śmietanę. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści.
Wlać do dwóch natłuszczonych, okrągłych foremek o średnicy 9 cali i posypać orzechami pekan.
W dużej misce ubij mieszankę do ciasta, jajka, mleko, masło, słodzone mleko skondensowane i mieszankę do puddingu; ubijaj na niskich obrotach przez 30 sekund. Ubijaj na średnich przez 2 minuty.
Przełożyć do przygotowanych patelni.
Piecz w temperaturze 350° przez 30-35 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona blisko środka wyjdzie czysta. Ostudź przez 10 minut przed wyjęciem z foremek na kratkę, aby całkowicie ostygły.
W dużej misce ubij śmietanę, aż zacznie gęstnieć.
Dodaj cukier puder i wanilię; ubijaj, aż powstanie sztywna piana.
Połóż jedną warstwę ciasta na talerzu, stroną z pralinami do góry.
Posmaruj połową bitej śmietany. Przykryj pozostałą warstwą ciasta; rozsmaruj pozostałą bitą śmietanę na wierzchu.
Udekoruj kawałkami czekolady i cukierkami.