Tort urodzinowy tatusia (aka ciasto Franny ' s Sunshine) może być tylko deserem, którego szukasz. Na 1,85 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 425 kalorii, 10g białka, oraz 29g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Urodziny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz wyciąg z migdałów, jajko, mąkę tortową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Tort serowy Farmers, aka Zapekanka, Tort Warstwowy + Największy Tort Urodzinowy, oraz Ulubione ciasto marchewkowe tatusia dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
W stojącym mikserze elektrycznym użyj nasadki trzepaczki, aby ubić białka ze śmietaną tatarską. Kiedy zaczną się podwoić, powoli dodawać 2/3 szklanki cukru. Biczuj, aż będziesz miał sztywne kawałki. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Tatarski
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Trzepaczka
3
W dużej misce do mieszania ubić razem żółtka, sól i pozostałe 2/3 szklanki cukru. Stopniowo dodawaj sok pomarańczowy iKontynuuj, aby ubić, aż będzie lekki i puszysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Pomarańczowy
żółtko Jaja
Cukier
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do Mieszania
Trzepaczka
4
Połącz dwie mieszanki: łyżkę trochę ubitych białek do żółtek i wymieszać. Następnie złóż resztę białek do mieszankiw dwóch dodatkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj
żółtko Jaja
5
Zręcznie złożyć w mące, ekstrakt z wanilii i ekstrakt z migdałów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z Wanilii
Ekstrakt Z Migdałów
Mąka Uniwersalna
6
Wlać ciasto do ungreased 9-calowy angel food Cake pan i ciasto przez 35 do 40 minut lub aż tester ciasto wyjdzie czysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowania Beztłuszczowej I Bezcukrowej Mieszanki Budyniowej Waniliowej (np. Jell-O®)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na Ciasto
7
Wyjąć patelnię z piekarnika i umieścić do góry nogami. Pozostaw tak, aż ciasto będzie chłodne.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
8
Gdy ostygnie, Uruchom ostry nóż wokół krawędzi ciasta, aby oddzielić go od patelni. Odwróć patelnię nad talerzem i niech grawitacja zrobi swoje.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż
Patelnia
9
Ostrożnie pokrój ciasto na pół poziomo za pomocą dużego ząbkowanego noża.
10
Zamrozić górną część dolnej połowy odrobiną pomarańczowego wypełnienia (patrz poniżej), a następnie nałożyć kilka plastrów mandarynki i jagód na wierzch lukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki
Lukier
Jagody
Pomarańczowy
11
Umieść górną połowę na dolnej połowie, a następnie zamrozić wierzchą i boki ciasta z pozostałym pomarańczowym nadzieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomarańczowy
12
Na wierzchu ciasta układamy mandarynki i jagody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki
Jagody
13
Posypać polewa (patrz poniżej) na ciasto i cieszyć.
14
Do pomarańczowego wypełnienia
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomarańczowy
15
Połączyć cukier, jajko, mąka, sok pomarańczowy, i skórka pomarańczowa w podwójnym kotle i gotować na wolnym ogniu wody, aż gruby, o 5 do 8 minut. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Pomarańczowy
Skórka Pomarańczowa
Mąka Uniwersalna
Cukier
Woda
Jajko
16
Śmietanę ubić na sztywno. Złożyć w schłodzonej mieszaniny pomarańczowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomarańczowy
Krem
17
Trzepaczka do uzyskania sztywnych szczytów.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
18
Aby polewa
19
Masło kawałek folii aluminiowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
20
W ciężkiej patelni na dużym ogniu, gotować cukier, aż jestkaramelizowane (zamienia średni brązowy kolor). Dokładnie obracaj patelnię, aby cały cukier był karmelizowany równomiernie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
21
Wlać pokrojone migdały na karmelizowanym cukrze i wymieszać z drewnianą łyżką, aby pokryć migdały.
Składniki, których będziesz potrzebować
Migdały
Cukier
22
Migdały rozłożyć na maślanej folii i pozostawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Migdały
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
23
Gdy są chłodne, zmiażdżyć lub posiekać orzechy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy
24
Przedruk za zgodą braci Batali książka kucharska przez Benno i Leo Batali, (C) 2013 Ecco