Tort urodzinowy taty (aka tort słoneczny Franny)

Tort urodzinowy taty (aka tort słoneczny Franny)
Tort urodzinowy tatusia (aka ciasto Franny ' s Sunshine) może być tylko deserem, którego szukasz. Na 1,85 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 425 kalorii, 10g białka, oraz 29g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Urodziny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz wyciąg z migdałów, jajko, mąkę tortową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Tort serowy Farmers, aka Zapekanka, Tort Warstwowy + Największy Tort Urodzinowy, oraz Ulubione ciasto marchewkowe tatusia dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
W stojącym mikserze elektrycznym użyj nasadki trzepaczki, aby ubić białka ze śmietaną tatarską. Kiedy zaczną się podwoić, powoli dodawać 2/3 szklanki cukru. Biczuj, aż będziesz miał sztywne kawałki. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
TrzepaczkaTrzepaczka
3
W dużej misce do mieszania ubić razem żółtka, sól i pozostałe 2/3 szklanki cukru. Stopniowo dodawaj sok pomarańczowy iKontynuuj, aby ubić, aż będzie lekki i puszysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
żółtko Jajażółtko Jaja
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Połącz dwie mieszanki: łyżkę trochę ubitych białek do żółtek i wymieszać. Następnie złóż resztę białek do mieszankiw dwóch dodatkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
żółtko Jajażółtko Jaja
5
Zręcznie złożyć w mące, ekstrakt z wanilii i ekstrakt z migdałów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
Ekstrakt Z MigdałówEkstrakt Z Migdałów
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
6
Wlać ciasto do ungreased 9-calowy angel food Cake pan i ciasto przez 35 do 40 minut lub aż tester ciasto wyjdzie czysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowania Beztłuszczowej I Bezcukrowej Mieszanki Budyniowej Waniliowej (np. Jell-O®)Opakowania Beztłuszczowej I Bezcukrowej Mieszanki Budyniowej Waniliowej (np. Jell-O®)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
7
Wyjąć patelnię z piekarnika i umieścić do góry nogami. Pozostaw tak, aż ciasto będzie chłodne.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
8
Gdy ostygnie, Uruchom ostry nóż wokół krawędzi ciasta, aby oddzielić go od patelni. Odwróć patelnię nad talerzem i niech grawitacja zrobi swoje.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
PatelniaPatelnia
9
Ostrożnie pokrój ciasto na pół poziomo za pomocą dużego ząbkowanego noża.
10
Zamrozić górną część dolnej połowy odrobiną pomarańczowego wypełnienia (patrz poniżej), a następnie nałożyć kilka plastrów mandarynki i jagód na wierzch lukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
MandarynkiMandarynki
LukierLukier
JagodyJagody
PomarańczowyPomarańczowy
11
Umieść górną połowę na dolnej połowie, a następnie zamrozić wierzchą i boki ciasta z pozostałym pomarańczowym nadzieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
12
Na wierzchu ciasta układamy mandarynki i jagody.
Składniki, których będziesz potrzebować
MandarynkiMandarynki
JagodyJagody
13
Posypać polewa (patrz poniżej) na ciasto i cieszyć.
14
Do pomarańczowego wypełnienia
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
15
Połączyć cukier, jajko, mąka, sok pomarańczowy, i skórka pomarańczowa w podwójnym kotle i gotować na wolnym ogniu wody, aż gruby, o 5 do 8 minut. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
WodaWoda
JajkoJajko
16
Śmietanę ubić na sztywno. Złożyć w schłodzonej mieszaniny pomarańczowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
KremKrem
17
Trzepaczka do uzyskania sztywnych szczytów.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
18
Aby polewa
19
Masło kawałek folii aluminiowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
20
W ciężkiej patelni na dużym ogniu, gotować cukier, aż jestkaramelizowane (zamienia średni brązowy kolor). Dokładnie obracaj patelnię, aby cały cukier był karmelizowany równomiernie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
21
Wlać pokrojone migdały na karmelizowanym cukrze i wymieszać z drewnianą łyżką, aby pokryć migdały.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
CukierCukier
22
Migdały rozłożyć na maślanej folii i pozostawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
23
Gdy są chłodne, zmiażdżyć lub posiekać orzechy.
Składniki, których będziesz potrzebować
OrzechyOrzechy
24
Przedruk za zgodą braci Batali książka kucharska przez Benno i Leo Batali, (C) 2013 Ecco
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn