Tort urodzinowy Gourmet Live

Tort urodzinowy Gourmet Live
Tort na pierwsze urodziny Gourmet Live może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji deserów. Jedna porcja zawiera 533 kalorie, 8G białka, oraz 35 g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.04 za porcję. Ten przepis od Epicurious ma 182 fanów. Jeśli masz mąkę ciasto, soda oczyszczona, dobrze wymieszane, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 37%. Podobne przepisy to Tort urodzinowy Gourmet Live, Tort Warstwowy + Największy Tort Urodzinowy, oraz Tort urodzinowy taty (aka tort słoneczny Franny).

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 177° z regałami w górnej i dolnej trzeciej. Patelnie z masłem, następnie wyłóż dno z okrągłym papierem woskowym lub pergaminem i posmaruj papierem. Kurz garnki z dodatkową mąką i wybić nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
2
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól przesiać do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch FioletowyGroch Fioletowy
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Ubij masło z cukrem w dużej misce na średniej prędkości (najlepiej za pomocą miksera stojącego), aż blady i puszysty, 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
Dodaj jajka, po 1 na raz, dobrze bijąc po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
5
Dodać wanilię i pokonać mieszaninę 5 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
6
Zmniejsz prędkość do niskiej, następnie dodaj mieszankę mąki na przemian z jogurtem w 3 partiach, zaczynając i kończąc mieszanką mąki i mieszając tylko do uzyskania gładkiej konsystencji. Dziel ciasto między patelniami (około 2 3/4 szklanek na patelnię), równomiernie rozprowadzając, a następnie rapuj każdą patelnię na blacie raz lub dwa razy, aby wyeliminować pęcherzyki powietrza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Piec warstwy, przełączanie pozycji patelni i przestawianie ich w piekarniku w połowie czasu pieczenia, aż ciasto zacznie się odciągać od strony patelni i Drewniany pick wstawiony w środku każdego wychodzi czysty, 15 do 20 minut łącznie dla 9-calowych patelni i 20 do 25 minut łącznie dla 8-calowych patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Schłodzić 10 minut w patelniach na stojakach, następnie uruchomić cienki nóż wokół krawędzi patelni i odwrócić warstwy na stojakach do całkowitego ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
1
W ciężkim rondlu ubić cukier, skrobię kukurydzianą i sól, a następnie ubić w gorącej wodzie. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, ubijając, a następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, stale ubijając, 1 minutę (mieszanina będzie gruba).
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczka Półsłodkiej CzekoladyTabliczka Półsłodkiej Czekolady
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
2
Zdjąć patelnię z ognia i ubić syropem kukurydzianym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy CukierPosypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Dodać czekoladki i wanilię, a następnie raz wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
4
Odstawić na 1 minutę i ponownie mieszać, aż czekolada stopi się i mieszanina jest gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
5
Przenieś mieszaninę czekolady do metalowej miski i ustaw miskę w większej misce z lodowatą wodą. Wymieszać mieszaninę czekolady, aż ostygnie do temperatury pokojowej, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
6
Z mikserem elektrycznym, ubić w maśle, 2 łyżki na raz, aż włączone i lukier jest lekki i posiada miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
1
Umieść warstwę, od dołu do góry, na talerzu ciasta lub podstawce.
2
Rozłóż 1 filiżankę lukru na górze. Przykryć kolejną warstwą, od dołu do góry i rozprowadzić innym filiżanką lukru. Górna z trzecią warstwą, dolna strona do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
3
Rozłóż cienką warstwę lukru po bokach i na wierzchu ciasta za pomocą przesuniętej szpatułki. (To się nazywa okruchy powłoki. To tamps dół wszelkie luźne okruchy, aby utrzymać je z górnej warstwy lukier i wypełnia wszelkie szczeliny.) Schłodzić lub krótko zamrozić ciasto, aż lukier będzie jędrny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
4
Rozłóż boki i wierzch ciasta z pozostałym lukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
1
* Unikaj wszelkich skłonności do zastąpienia jogurtu niskotłuszczowego lub beztłuszczowego jogurtem pełnotłustym; w przeciwnym razie ciasto nie będzie tak wilgotne ani delikatne.* Jeśli mieszkasz w Nowej Anglii i masz dostęp do prawdziwej maślanki Kate, użyj jej zamiast jogurtu, aby zabrać to ciasto do jeszcze bardziej wymarzonego miejsca.* Chociaż mikser stojak działa pięknie na ciasto ciasto, Ręczny Mikser elektryczny może być również używany (marki różnią się siłą i mocą i może wymagać dłuższego czasu bicia).* Warstwy ciasta można wykonać 1 dzień wcześniej i przechowywać w temperaturze pokojowej lub 1 tydzień wcześniej i zamrażać. Tak czy inaczej, owinąć dobrze w papier woskowy, a następnie w wytrzymałą, zamykaną plastikową torbę. Nie trzeba rozmrażać przed złożeniem ciasta, ale po lukrowaniu pozostawić dużo czasu na rozmrożenie ciasta i osiągnięcie temperatury pokojowej przed podaniem. * Ciasto można oszronić 1 dzień wcześniej i przechowywać w opiekaczu ciasta w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn