Tort Truskawkowy W Ciemnej Czekoladzie
Ciemna czekolada pokryte Truskawkowe ciasto może być tylko deser szukasz. Na 2,76 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 942 kalorie, 9g białka, oraz 39g tłuszczu. Ten przepis służy 8. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz bogaty & kremowy lukier czekoladowy, wodę, żelatynę o Smaku Truskawkowym i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 30 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Tort Truskawkowy Pokryty Ciemną Czekoladą, trufle z ciemnej czekolady pokryte truflami + dzień galentyny, oraz Ciasto Truskawkowe W Czekoladzie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. nasmaruj dno i boki 2 (9-calowych) okrągłych patelni do ciast ze skróceniem lub spryskaj sprayem do gotowania.
W dużej misce wymieszać ciasto wymieszać i żelatynę wymieszać trzepaczką. Z mikserem elektrycznym, ubić w puree truskawki na średniej prędkości. Ubić jajka po kolei.
Dodać olej i wodę; pokonać około 2 minut lub do gładkiej. Dziel ciasto równomiernie między patelniami do ciast.
Piec około 30 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Schłodzić ciasta w patelni 20 minut. Ostrożnie odwróć ciasta na stojaki chłodzące. Ochłodzić całkowicie, około 45 minut.
Chłodzić schłodzone ciasta 4 godziny lub na noc, aby lukier ciasto łatwiejsze.
Umieść 1 ciasto, po prawej stronie do góry,na talerzu.
Rozłóż lukier na wierzchu ciasta.
Drugą warstwę ciasta, do góry nogami, położyć na matowym cieście.
Rozłóż lukier na górze i po bokach, aby całkowicie pokryć ciasto. (Może nie trzeba wszystkie drugi pojemnik lukier.)
Udekoruj ciasto świeżymi truskawkami.