Tort Truskawkowy Blask
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj tortu truskawkowego. Ten przepis służy 12. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 238 kalorii, 7G białka, oraz 8G tłuszczu. Jest idealny do Dzień Matki. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Jeśli masz pod ręką śmietanę, cukier, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Tort Truskawkowy Blask, Star sparkle cake, oraz Simple Snow sparkle cake.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni.
Mąkę tortową połączyć z solą i przesiać razem pięć razy. Odstawić. Białka ubić do spienienia (dużo bąbelków, ale wciąż płynne i luźne.)
Dodać śmietanę z kamienia nazębnego i ubić na sztywno. Mikserem na średnio-niskim, powoli posypać przesianym cukrem.
Wyjmij miskę z miksera i złóż delikatnie przesianą mąkę, aż wszystko się połączy.
Posypać wanilię do miski i delikatnie złożyć. Łyżka do miski do rur - - - upewnij się, że nie ma tam tłuszczu ani masła! Wygładzić wierzch i piec przez 35-45 minut, lub aż Drewniany szaszłyk przyklejony do dna wyjdzie czysty. (Nie otwieraj piekarnika podczas pieczenia!) Ostrożnie wyjmij ciasto z piekarnika i natychmiast odwróć je na butelce z winem lub octem.
Pozostaw do całkowitego ostygnięcia, wisząc do góry nogami. Gdy całkowicie ostygnie, wyjąć go z patelni. Aby zrobić nadzienie, posypać proszek galaretki do miski i wlać 2 1/2 szklanki wrzącej wody. Wymieszać do rozpuszczenia, następnie dodać torebkę mrożonych pokrojonych truskawek. Wymieszać do ostygnięcia mieszaniny i odstawić na bok. Obróć ciasto do góry nogami, aby koniec, który został przyklejony do dna patelni, był teraz skierowany w górę. Z ząbkowanym nożem, ostrożnie wyciąć 1-cal ciasta od góry.
Wyjmij go i połóż obok ciasta. Następnie, za pomocą małego noża do parkowania, wykonaj dwa koncentryczne cięcia w cieście: jedno cięcie jest 1 cal od zewnętrznej obręczy, drugie cięcie jest 1 cal od wewnętrznej obręczy. (Uważaj, aby nie przeciąć aż do dna ciasta! Pozostaw około cala od dołu.) Wyrwij rów między dwoma cięciami i zachowaj rozdarte kawałki ciasta do innego użytku. Do tej pory mieszanka truskawkowa powinna być chłodna i nieco galaretowata. Ważne: jeśli mieszanina nie jest gęsta, włóż ją do zamrażarki na 15 minut lub aż zgęstnieje i ustawi. Ostrożnie łyżka mieszaniny do wykopu w cieście, wypełniając go aż do góry i zawsze-tak-nieco powyżej, aby umożliwić trochę osiadania.
Umieść wierzch ciasta z powrotem na wierzchu, wyrównując go w prawo. Przechowywać w lodówce ciasto na kilka godzin (lub można trzymać go w zamrażarce na godzinę lub tak, jeśli jesteś w pośpiechu!) Aby podać, ubij razem śmietanę i cukier, aż będą sztywne.
Pokroić w plasterki i podawać! Zauważ, że po wykonaniu cięcia nadzienie lekko wycieka z pozostałego ciasta,ale nie przesadnie. To jest zabawne, świąteczne, świeże, wspaniałe ciasto!