Tort Truskawkowy
Truskawkowe ciasto warstwowe to Wegetariańskie przepis z 16 porcjami. Jedna porcja zawiera 345 kalorii, 4G białka, oraz 11g tłuszczu. Na 59 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz mąkę, białka, 3-mniej tłuszczu twarogu i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Z łyżeczką wynik 14%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Scratch Strawberry Layer Cake With Strawberry Cream Cheese Lukier, Ciasto truskawkowe ze słodowym lukrem Truskawkowym, oraz Tort Truskawkowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować ciasto, umieścić pokrojone truskawki w robocie kuchennym; proces do gładkiej.
Odważyć lub lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąkę, proszek do pieczenia i sól połączyć, mieszając trzepaczką.
Umieścić granulowany cukier i 1/2 szklanki masła w dużej misce; ubić mikserem ze średnią prędkością, aż dobrze wymieszane.
Dodać jajka, po jednym na raz, bicie dobrze po każdym dodaniu. Ubić w białkach.
Dodać mieszankę mąki i maślankę na przemian do mieszanki cukru, zaczynając i kończąc mieszanką mąki.
Dodać truskawki puree i barwnik spożywczy; ubić tylko do wymieszania.
Podziel ciasto na 2 (8-calowe) okrągłe patelnie na ciasto pokryte sprayem do gotowania.
Piec w 350 przez 30 minut lub do drewnianego kilofa włożonego do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelniach na stojaku z drutu przez 10 minut.
Wyjąć z patelni; całkowicie schłodzić na stojakach z drutu.
Aby przygotować lukier, umieść serek, 1/3 szklanki masła i likier w średniej misce; ubić mikserem na średniej prędkości, aż do wymieszania. Stopniowo dodawać cukier puder i ubijać aż do wymieszania.
Umieść 1 warstwę ciasta na talerzu; rozłóż lukrem 1/2 szklanki. Wierzch pozostałą warstwą ciasta.
Rozłóż pozostały lukier na wierzchu i bokach ciasta.
1 całą truskawkę pokroić w cienkie plasterki, przecinając do końca łodygi, ale nie przez nią. Wachlarzuj truskawki na wierzchu ciasta tuż przed podaniem, w razie potrzeby.
Pozostałe 11 truskawek pokroić na pół.
Udekoruj ciasto połówkami truskawek, w razie potrzeby.