Tort Truskawkowo-Rabarbarowy Aniołek
Ciasto truskawkowo-rabarbarowe wymaga ok. 3 godziny i 10 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 366 kalorii, 7G białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka sera ricotta, truskawki, kolor żywności i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tort Truskawkowo-Rabarbarowy Aniołek, Ciasto truskawkowo-rabarbarowe jogurtowe z sosem truskawkowo-rabarbarowym rumowym, oraz Tort Truskawkowy Aniołek dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przesuń stojak piekarnika do najniższej pozycji (Usuń inne stojaki).
Rozgrzać piekarnik do 177°. w bardzo dużej szklanej lub metalowej misce, wymieszać ciasto, wodę i skórkę pomarańczową z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 30 sekund; pokonać na średniej prędkości 1 minutę.
Wlać do 10-calowej patelni tortowej angel food (tube). (Nie używaj fluted tube cake pan lub 9-calowy Angel food pan lub ciasto przepełni się.)
Piec 37 do 47 minut lub do góry jest ciemny złoty brąz i pęknięcia czują się bardzo suche i nie lepkie. Nie lekceważ. Natychmiast obrócić patelnię do góry nogami na szklaną butelkę, aż ciasto będzie całkowicie chłodne, około 2 godzin.
Tymczasem w rondlu 2-ćwiartkowym wymieszaj rabarbar, 1/2 szklanki cukru granulowanego i sok pomarańczowy. Gotować na średnim ogniu 10 minut, mieszając od czasu do czasu. Chłodne 15 minut. Wymieszać w 1 1/2 szklanki truskawek. Wymieszaj 4 krople koloru spożywczego, jeśli pożądany jest głębszy czerwony kolor. Przechowywać w lodówce około 1 godziny.
W schłodzonej średniej misce ubij śmietanę do ubijania i 3 łyżki cukru na dużej prędkości, aż uformują się miękkie szczyty. W dużej misce, ubić ser ricotta i 1/4 szklanki cukru pudru na średniej prędkości, aż puszyste. Złóż bitą śmietanę.
Uruchom nóż wokół krawędzi ciasta; usuń z patelni.
Cut ciasto poziomo zrobić 3 warstwy. Wypełnij warstwy nadzieniem. Strona mróz i wierzch ciasta z lukrem. Ułóż 1/2 szklanki truskawek na wierzchu ciasta. Przechowywać w lodówce.