Tort Truskawkowo-Rabarbarowy Aniołek

Tort Truskawkowo-Rabarbarowy Aniołek
Ten przepis służy 12 i kosztuje 71 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 352 kalorie, 7G białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz rabarbar, ser ricotta, truskawki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto truskawkowo-rabarbarowe jogurtowe z sosem truskawkowo-rabarbarowym rumowym, Tort Truskawkowy Aniołek, oraz Tort Truskawkowy Aniołek.

Instrukcje

1
Przesuń stojak piekarnika do najniższej pozycji (Usuń inne stojaki).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Rozgrzać piekarnik do 177°. w bardzo dużej szklanej lub metalowej misce, wymieszać ciasto, wodę i skórkę pomarańczową z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 30 sekund; pokonać na średniej prędkości 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Ciasto MixCiasto Mix
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
PiekarnikPiekarnik
3
Wlać do 10-calowej patelni tortowej angel food (tube). (Nie używaj fluted tube cake pan lub 9-calowy Angel food pan lub ciasto przepełni się.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
4
Piec 37 do 47 minut lub do góry jest ciemny złoty brąz i pęknięcia czują się bardzo suche i nie lepkie. Nie lekceważ. Natychmiast obrócić patelnię do góry nogami na szklaną butelkę, aż ciasto będzie całkowicie chłodne, około 2 godzin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
5
Tymczasem w rondlu 2-ćwiartkowym wymieszaj rabarbar, 1/2 szklanki cukru granulowanego i sok pomarańczowy. Gotować na średnim ogniu 10 minut, mieszając od czasu do czasu. Chłodne 15 minut. Wymieszać w 1 1/2 szklanki truskawek. Wymieszaj 4 krople koloru spożywczego, jeśli pożądany jest głębszy czerwony kolor. Przechowywać w lodówce około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
TruskawkiTruskawki
Kolor żywnościKolor żywności
RabarbarRabarbar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
W schłodzonej średniej misce ubij śmietanę do ubijania i 3 łyżki cukru na dużej prędkości, aż uformują się miękkie szczyty. W dużej misce, ubić ser ricotta i 1/4 szklanki cukru pudru na średniej prędkości, aż puszyste. Złóż bitą śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Ser RicottaSer Ricotta
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
Bita śmietanaBita śmietana
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
7
Uruchom nóż wokół krawędzi ciasta; usuń z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
PatelniaPatelnia
8
Cut ciasto poziomo zrobić 3 warstwy. Wypełnij warstwy nadzieniem. Strona mróz i wierzch ciasta z lukrem. Ułóż 1/2 szklanki truskawek na wierzchu ciasta. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
TruskawkiTruskawki
LukierLukier
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 10 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn