Tort Truskawkowo-Rabarbarowy Aniołek
Ten przepis służy 12 i kosztuje 71 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 352 kalorie, 7G białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz rabarbar, ser ricotta, truskawki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto truskawkowo-rabarbarowe jogurtowe z sosem truskawkowo-rabarbarowym rumowym, Tort Truskawkowy Aniołek, oraz Tort Truskawkowy Aniołek.
Instrukcje
Przesuń stojak piekarnika do najniższej pozycji (Usuń inne stojaki).
Rozgrzać piekarnik do 177°. w bardzo dużej szklanej lub metalowej misce, wymieszać ciasto, wodę i skórkę pomarańczową z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 30 sekund; pokonać na średniej prędkości 1 minutę.
Wlać do 10-calowej patelni tortowej angel food (tube). (Nie używaj fluted tube cake pan lub 9-calowy Angel food pan lub ciasto przepełni się.)
Piec 37 do 47 minut lub do góry jest ciemny złoty brąz i pęknięcia czują się bardzo suche i nie lepkie. Nie lekceważ. Natychmiast obrócić patelnię do góry nogami na szklaną butelkę, aż ciasto będzie całkowicie chłodne, około 2 godzin.
Tymczasem w rondlu 2-ćwiartkowym wymieszaj rabarbar, 1/2 szklanki cukru granulowanego i sok pomarańczowy. Gotować na średnim ogniu 10 minut, mieszając od czasu do czasu. Chłodne 15 minut. Wymieszać w 1 1/2 szklanki truskawek. Wymieszaj 4 krople koloru spożywczego, jeśli pożądany jest głębszy czerwony kolor. Przechowywać w lodówce około 1 godziny.
W schłodzonej średniej misce ubij śmietanę do ubijania i 3 łyżki cukru na dużej prędkości, aż uformują się miękkie szczyty. W dużej misce, ubić ser ricotta i 1/4 szklanki cukru pudru na średniej prędkości, aż puszyste. Złóż bitą śmietanę.
Uruchom nóż wokół krawędzi ciasta; usuń z patelni.
Cut ciasto poziomo zrobić 3 warstwy. Wypełnij warstwy nadzieniem. Strona mróz i wierzch ciasta z lukrem. Ułóż 1/2 szklanki truskawek na wierzchu ciasta. Przechowywać w lodówce.