Przepis tiramisu ciasto może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 50 minut. Ten przepis służy 8. Na 1,21 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 45 g tłuszczu, oraz w sumie 734 kalorie. 50 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś wodę, żółtko, mąkę tortową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tort Tiramisu, Tort Tiramisu, oraz Tort Tiramisu dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. tłuszcz i mąka dwie 92 calowe okrągłe patelnie do ciast i ustaw je na blasze do pieczenia.Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól przesiać.Ubij masło na średniej prędkości miksera elektrycznego, aż będzie miękkie i kremowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch Fioletowy
Śliwki Duszone Lub Inne Owoce
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Szczypta Płatków Czerwonej Papryki
Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Dodać cukier i ubić przez kolejne 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki Cytrynowej
3
Dodaj jajka jeden po drugim, a następnie żółtko, ubijając przez 1 minutę po każdym dodaniu. Beat w wanilii; zmniejszyć prędkość miksera do niskiej i dodać suche składniki na przemian z maślanką; zeskrobać po bokach miski w razie potrzeby i wymieszać tylko, aż składniki znikną w cieście. Podziel ciasto równomiernie między dwie patelnie i wygładzić szczyty gumową szpatułką.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)
Cukierki Waflowe Necco
Olej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Ciasteczka Imbirowe, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-o
4
Piec przez 28 do 30 minut, obracając patelnie w połowie. Po całkowitym upieczeniu ciasta będą złote i sprężyste w dotyku, a cienki nóż włożony do centrów wyjdzie czysty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
Guma Owocowa W Paski Pomarańczowe
5
Przenieść ciasto do stojaka i ostudzić przez około 5 minut, następnie uruchomić nóż po bokach ciasta, rozpakować je i odkleić papierowe wkładki. Odwrócić i schłodzić do temperatury pokojowej po prawej stronie up.To przygotuj ekstrakt: wymieszaj proszek espresso i wrzącą wodę w małej filiżance, aż do wymieszania. Zestaw aside.To zrobić syrop:w małym rondlu wymieszać wodę i cukier i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO Instant
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
Pasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Guma Owocowa W Paski Pomarańczowe
1
Umieścić mascarpone, cukier, wanilia, i likier w dużej misce i ubijać tylko do wymieszane i gładkie.Pracując z mikserem stojącym z mocowaniem trzepaczki lub z mikserem ręcznym, ubijaj śmietanę, aż utrzyma jędrne szczyty. Przełącz na gumową szpatułkę i wymieszaj około jednej czwartej bitej śmietany do mascarpone. Złóż resztę bitej śmietany z lekkim touch.To Złóż ciasto: jeśli wierzchołki warstw ciasta są ukoronowane, użyj długiego ząbkowanego noża i delikatnego ruchu piłowania, aby je wyrównać.
Umieść jedną warstwę po prawej stronie do góry na tekturowym okrągłym lub talerzu do ciasta zabezpieczonym paskami wosku lub papieru pergaminowego. Używając pędzelka do ciast lub małej łyżeczki, namocz warstwę około jedną trzecią syropu espresso. Na warstwę nałożyć część kremu mascarpone-około 1 1/4 szklanki-i delikatnie wcisnąć posiekaną czekoladę do nadzienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mascarpone
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
Pomidory Słoneczne Nie
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Szczotka Do Ciasta
3
Drugą warstwę ciasta połóż na blacie i namocz wierzch połową pozostałego syropu do espresso, następnie obróć warstwę i umieść ją, nasączoną stroną w dół, nad nadzieniem. Wierzch ciasta namoczyć pozostałym syropem.Na lukier ubić od 1 do 1,5 łyżki pozostałego ekstraktu espresso do pozostałego nadzienia mascarpone. Smak lukier, jak przejść do zdecydować, ile ekstraktu chcesz dodać. Jeśli lukier wygląda tak, jakby to może być trochę zbyt miękkie, aby rozprzestrzeniać się na ciasto, naciśnij kawałek folii na jego powierzchni i przechowywać w lodówce przez 15 minut lub tak. Przechowywać w lodówce ciasto zbyt.Za pomocą długiej metalowej szpatułki lukierowej wygładzić lukier po bokach ciasta i na górze. Jeśli chcesz udekorować ciasto z ziaren espresso pokrytych czekoladą, wciśnij je do nadzienia, tworząc koncentryczne kręgi fasoli lub po prostu wkładając trochę fasoli do środka ciasta.Ciasto przechowywać w lodówce przez co najmniej 3 godziny (lub do 1 dnia) przed podaniem - elementy potrzebują czasu na stopienie.Tuż przed podaniem polej wierzch ciasta kakao.
Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Santa Margherita Chianti Classico Riserva. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 27 dolarów.