Tort Tiramisu

Tort Tiramisu
Przepis tiramisu ciasto może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 50 minut. Ten przepis służy 8. Na 1,21 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 45 g tłuszczu, oraz w sumie 734 kalorie. 50 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś wodę, żółtko, mąkę tortową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tort Tiramisu, Tort Tiramisu, oraz Tort Tiramisu dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. tłuszcz i mąka dwie 92 calowe okrągłe patelnie do ciast i ustaw je na blasze do pieczenia.Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól przesiać.Ubij masło na średniej prędkości miksera elektrycznego, aż będzie miękkie i kremowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch FioletowyGroch Fioletowy
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Dodać cukier i ubić przez kolejne 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
3
Dodaj jajka jeden po drugim, a następnie żółtko, ubijając przez 1 minutę po każdym dodaniu. Beat w wanilii; zmniejszyć prędkość miksera do niskiej i dodać suche składniki na przemian z maślanką; zeskrobać po bokach miski w razie potrzeby i wymieszać tylko, aż składniki znikną w cieście. Podziel ciasto równomiernie między dwie patelnie i wygładzić szczyty gumową szpatułką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I GoździkachPo 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I Goździkach
Opcjonalnie Różne Posypki I Mini Krakersy W Kształcie Misiów MiodowychOpcjonalnie Różne Posypki I Mini Krakersy W Kształcie Misiów Miodowych
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Piec przez 28 do 30 minut, obracając patelnie w połowie. Po całkowitym upieczeniu ciasta będą złote i sprężyste w dotyku, a cienki nóż włożony do centrów wyjdzie czysty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
5
Przenieść ciasto do stojaka i ostudzić przez około 5 minut, następnie uruchomić nóż po bokach ciasta, rozpakować je i odkleić papierowe wkładki. Odwrócić i schłodzić do temperatury pokojowej po prawej stronie up.To przygotuj ekstrakt: wymieszaj proszek espresso i wrzącą wodę w małej filiżance, aż do wymieszania. Zestaw aside.To zrobić syrop:w małym rondlu wymieszać wodę i cukier i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
1
Umieścić mascarpone, cukier, wanilia, i likier w dużej misce i ubijać tylko do wymieszane i gładkie.Pracując z mikserem stojącym z mocowaniem trzepaczki lub z mikserem ręcznym, ubijaj śmietanę, aż utrzyma jędrne szczyty. Przełącz na gumową szpatułkę i wymieszaj około jednej czwartej bitej śmietany do mascarpone. Złóż resztę bitej śmietany z lekkim touch.To Złóż ciasto: jeśli wierzchołki warstw ciasta są ukoronowane, użyj długiego ząbkowanego noża i delikatnego ruchu piłowania, aby je wyrównać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
MascarponeMascarpone
(z Kartonu)(z Kartonu)
Opcjonalnie Różne Posypki I Mini Krakersy W Kształcie Misiów MiodowychOpcjonalnie Różne Posypki I Mini Krakersy W Kształcie Misiów Miodowych
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Umieść jedną warstwę po prawej stronie do góry na tekturowym okrągłym lub talerzu do ciasta zabezpieczonym paskami wosku lub papieru pergaminowego. Używając pędzelka do ciast lub małej łyżeczki, namocz warstwę około jedną trzecią syropu espresso. Na warstwę nałożyć część kremu mascarpone-około 1 1/4 szklanki-i delikatnie wcisnąć posiekaną czekoladę do nadzienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
3
Drugą warstwę ciasta połóż na blacie i namocz wierzch połową pozostałego syropu do espresso, następnie obróć warstwę i umieść ją, nasączoną stroną w dół, nad nadzieniem. Wierzch ciasta namoczyć pozostałym syropem.Na lukier ubić od 1 do 1,5 łyżki pozostałego ekstraktu espresso do pozostałego nadzienia mascarpone. Smak lukier, jak przejść do zdecydować, ile ekstraktu chcesz dodać. Jeśli lukier wygląda tak, jakby to może być trochę zbyt miękkie, aby rozprzestrzeniać się na ciasto, naciśnij kawałek folii na jego powierzchni i przechowywać w lodówce przez 15 minut lub tak. Przechowywać w lodówce ciasto zbyt.Za pomocą długiej metalowej szpatułki lukierowej wygładzić lukier po bokach ciasta i na górze. Jeśli chcesz udekorować ciasto z ziaren espresso pokrytych czekoladą, wciśnij je do nadzienia, tworząc koncentryczne kręgi fasoli lub po prostu wkładając trochę fasoli do środka ciasta.Ciasto przechowywać w lodówce przez co najmniej 3 godziny (lub do 1 dnia) przed podaniem - elementy potrzebują czasu na stopienie.Tuż przed podaniem polej wierzch ciasta kakao.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna EspressoZiarna Espresso
MascarponeMascarpone
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Papier RyżowyPapier Ryżowy
2 Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem2 Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty

Składniki

12 łyżeczki czosnku w proszkuamaretto, Kahlua lub brandy (użyłam Kahlua)amaretto, Kahlua lub brandy (użyłam Kahlua)2Batoniki toffi Heath1 1/3 szklanki melasy1 1/3 szklanki melasy0Batoniki toffi Heathgroch fioletowygroch fioletowy1801 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3/4 szklanki maślanki3/4 szklanki maślanki2301 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.filiżanki mąki tortowejfiliżanki mąki tortowej1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecukier cukierniczy przesianycukier cukierniczy przesiany1łyżka czerwony ocet winnyciasteczka imbirowe, podzieloneciasteczka imbirowe, podzielone3largesCiasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)1961 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.kubek cukru granulowanegokubek cukru granulowanego2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweCold heavy creamCold heavy cream23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaespresso w proszku instantespresso w proszku instant12 łyżeczki czosnku w proszkuKahlua (lub Amaretto)Kahlua (lub Amaretto)2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.mascarponemascarpone0Batoniki toffi Heathpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek711 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.słodko-gorzka lub półsłodka czekolada, drobno posiekana, lub około 1/2 szklanki store-buyed Mini chocolate chipssłodko-gorzka lub półsłodka czekolada, drobno posiekana, lub około 1/2 szklanki store-buyed Mini chocolate chips791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie1401 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.10 łyżek niesolonego masła, temperatura pokojowa10 łyżek niesolonego masła, temperatura pokojowa2Batoniki toffi Heathekstrakt z czystej waniliiekstrakt z czystej wanilii1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)świeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calawrząca wodawrząca woda
TrudnośćEkspert
Gotowe W50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn