Tort Tiramisu

Tort Tiramisu
Przepis tiramisu ciasto może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 50 minut. Ten przepis służy 8. Na 1,21 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 45 g tłuszczu, oraz w sumie 734 kalorie. 50 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś wodę, żółtko, mąkę tortową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tort Tiramisu, Tort Tiramisu, oraz Tort Tiramisu dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. tłuszcz i mąka dwie 92 calowe okrągłe patelnie do ciast i ustaw je na blasze do pieczenia.Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól przesiać.Ubij masło na średniej prędkości miksera elektrycznego, aż będzie miękkie i kremowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch FioletowyGroch Fioletowy
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Dodać cukier i ubić przez kolejne 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
3
Dodaj jajka jeden po drugim, a następnie żółtko, ubijając przez 1 minutę po każdym dodaniu. Beat w wanilii; zmniejszyć prędkość miksera do niskiej i dodać suche składniki na przemian z maślanką; zeskrobać po bokach miski w razie potrzeby i wymieszać tylko, aż składniki znikną w cieście. Podziel ciasto równomiernie między dwie patelnie i wygładzić szczyty gumową szpatułką.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Piec przez 28 do 30 minut, obracając patelnie w połowie. Po całkowitym upieczeniu ciasta będą złote i sprężyste w dotyku, a cienki nóż włożony do centrów wyjdzie czysty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
5
Przenieść ciasto do stojaka i ostudzić przez około 5 minut, następnie uruchomić nóż po bokach ciasta, rozpakować je i odkleić papierowe wkładki. Odwrócić i schłodzić do temperatury pokojowej po prawej stronie up.To przygotuj ekstrakt: wymieszaj proszek espresso i wrzącą wodę w małej filiżance, aż do wymieszania. Zestaw aside.To zrobić syrop:w małym rondlu wymieszać wodę i cukier i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
1
Umieścić mascarpone, cukier, wanilia, i likier w dużej misce i ubijać tylko do wymieszane i gładkie.Pracując z mikserem stojącym z mocowaniem trzepaczki lub z mikserem ręcznym, ubijaj śmietanę, aż utrzyma jędrne szczyty. Przełącz na gumową szpatułkę i wymieszaj około jednej czwartej bitej śmietany do mascarpone. Złóż resztę bitej śmietany z lekkim touch.To Złóż ciasto: jeśli wierzchołki warstw ciasta są ukoronowane, użyj długiego ząbkowanego noża i delikatnego ruchu piłowania, aby je wyrównać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
MascarponeMascarpone
(z Kartonu)(z Kartonu)
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Umieść jedną warstwę po prawej stronie do góry na tekturowym okrągłym lub talerzu do ciasta zabezpieczonym paskami wosku lub papieru pergaminowego. Używając pędzelka do ciast lub małej łyżeczki, namocz warstwę około jedną trzecią syropu espresso. Na warstwę nałożyć część kremu mascarpone-około 1 1/4 szklanki-i delikatnie wcisnąć posiekaną czekoladę do nadzienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
3
Drugą warstwę ciasta połóż na blacie i namocz wierzch połową pozostałego syropu do espresso, następnie obróć warstwę i umieść ją, nasączoną stroną w dół, nad nadzieniem. Wierzch ciasta namoczyć pozostałym syropem.Na lukier ubić od 1 do 1,5 łyżki pozostałego ekstraktu espresso do pozostałego nadzienia mascarpone. Smak lukier, jak przejść do zdecydować, ile ekstraktu chcesz dodać. Jeśli lukier wygląda tak, jakby to może być trochę zbyt miękkie, aby rozprzestrzeniać się na ciasto, naciśnij kawałek folii na jego powierzchni i przechowywać w lodówce przez 15 minut lub tak. Przechowywać w lodówce ciasto zbyt.Za pomocą długiej metalowej szpatułki lukierowej wygładzić lukier po bokach ciasta i na górze. Jeśli chcesz udekorować ciasto z ziaren espresso pokrytych czekoladą, wciśnij je do nadzienia, tworząc koncentryczne kręgi fasoli lub po prostu wkładając trochę fasoli do środka ciasta.Ciasto przechowywać w lodówce przez co najmniej 3 godziny (lub do 1 dnia) przed podaniem - elementy potrzebują czasu na stopienie.Tuż przed podaniem polej wierzch ciasta kakao.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna EspressoZiarna Espresso
MascarponeMascarpone
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Galaretka PomarańczowaGalaretka Pomarańczowa
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
TrudnośćEkspert
Gotowe W50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn