Tort Sufletowy z podwójną czekoladą z sosem malinowym

Tort Sufletowy z podwójną czekoladą z sosem malinowym
Tort Sufletowy z podwójną czekoladą z sosem malinowym to bezglutenowe deser. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 374 kalorie, 4G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 1,12 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz mleko, półsłodką czekoladę, Maliny w syropie i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 12%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Podwójny suflet czekoladowy z sosem waniliowym, Paschalny tort czekoladowy z sosem malinowym, oraz Tort czekoladowo-Espresso z sosem malinowym.

Instrukcje

1
Aby przygotować sos malinowy, połącz pierwsze 4 składniki w średnim, ciężkim rondlu; dobrze wymieszaj trzepaczką. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, często mieszając. Gotować 2 protokół. Wymieszać maliny; gotować 4 minuty, delikatnie mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos MalinowySos Malinowy
MalinyMaliny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
2
Zdjąć z ognia. Wymieszać 1 łyżkę likieru.
Składniki, których będziesz potrzebować
LikierLikier
3
Wlać sos do miski; przykryć i schłodzić 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Rozgrzej piekarnik do 30
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Aby przygotować torte, połącz czekoladę i 2 łyżki likieru w małym, ciężkim rondlu; gotuj na małym ogniu, aż czekolada się rozpuści i mieszanina będzie gładka, od czasu do czasu mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
LikierLikier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Umieścić masło i 1/2 szklanki cukru w średniej misce; ubić mikserem na średniej prędkości 1 minutę lub do puszystego.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Dodaj jajko; pokonać 1 minutę. Stopniowo dodawać mleko; bić z niską prędkością (mieszanina będzie wyglądać zsiadłe).
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
JajkoJajko
8
Dodać mieszaninę czekolady, kakao, i 2 łyżki skrobi kukurydzianej; pokonać z małą prędkością, aż połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
CzekoladaCzekolada
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
9
W średniej misce umieścić białka, śmietanę z kamienia nazębnego i sól; ubijać mikserem z dużą prędkością do uzyskania miękkich szczytów za pomocą czystych, suchych ubijaków. Stopniowo dodawać 1/4 szklanki cukru, 1 łyżkę stołową na raz, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty. Delikatnie złóż jedną czwartą mieszaniny białka jaj w mieszaninę czekolady; delikatnie złóż pozostałą mieszaninę białka jaja. Łyżka mieszanki czekolady do 8-calowej springform patelni pokrytej sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Białka JajBiałka Jaj
CzekoladaCzekolada
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Piec w 300 przez 45 minut lub do drewnianego pick wstawiony w środku wychodzi prawie czysty; uruchomić nóż wokół zewnętrznej krawędzi. (Tort spada, gdy się ochładza.) Cool on a wire rack.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
11
Uwaga: Grand Marnier dodaje wspaniałej głębi smaku do swojego rozkosznego deseru. Ale jeśli musisz iść bez alkoholu, zastąp wodę lub sok pomarańczowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grand MarnierGrand Marnier
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
AlkoholAlkohol
WodaWoda
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn