Tort Sufletowy z podwójną czekoladą z sosem malinowym
Tort Sufletowy z podwójną czekoladą z sosem malinowym to bezglutenowe deser. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 374 kalorie, 4G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 1,12 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz mleko, półsłodką czekoladę, Maliny w syropie i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 12%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Podwójny suflet czekoladowy z sosem waniliowym, Paschalny tort czekoladowy z sosem malinowym, oraz Tort czekoladowo-Espresso z sosem malinowym.
Instrukcje
1
Aby przygotować sos malinowy, połącz pierwsze 4 składniki w średnim, ciężkim rondlu; dobrze wymieszaj trzepaczką. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, często mieszając. Gotować 2 protokół. Wymieszać maliny; gotować 4 minuty, delikatnie mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Malinowy
Maliny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Trzepaczka
2
Zdjąć z ognia. Wymieszać 1 łyżkę likieru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier
3
Wlać sos do miski; przykryć i schłodzić 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Rozgrzej piekarnik do 30
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
5
Aby przygotować torte, połącz czekoladę i 2 łyżki likieru w małym, ciężkim rondlu; gotuj na małym ogniu, aż czekolada się rozpuści i mieszanina będzie gładka, od czasu do czasu mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Likier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Trzepaczka
6
Umieścić masło i 1/2 szklanki cukru w średniej misce; ubić mikserem na średniej prędkości 1 minutę lub do puszystego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Dodaj jajko; pokonać 1 minutę. Stopniowo dodawać mleko; bić z niską prędkością (mieszanina będzie wyglądać zsiadłe).
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko
Jajko
8
Dodać mieszaninę czekolady, kakao, i 2 łyżki skrobi kukurydzianej; pokonać z małą prędkością, aż połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia Kukurydziana
Czekolada
Kakao W Proszku
9
W średniej misce umieścić białka, śmietanę z kamienia nazębnego i sól; ubijać mikserem z dużą prędkością do uzyskania miękkich szczytów za pomocą czystych, suchych ubijaków. Stopniowo dodawać 1/4 szklanki cukru, 1 łyżkę stołową na raz, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty. Delikatnie złóż jedną czwartą mieszaniny białka jaj w mieszaninę czekolady; delikatnie złóż pozostałą mieszaninę białka jaja. Łyżka mieszanki czekolady do 8-calowej springform patelni pokrytej sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Tatarski
Spray Do Gotowania
Białka Jaj
Czekolada
Cukier
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Springform
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Piec w 300 przez 45 minut lub do drewnianego pick wstawiony w środku wychodzi prawie czysty; uruchomić nóż wokół zewnętrznej krawędzi. (Tort spada, gdy się ochładza.) Cool on a wire rack.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na Druty
Piekarnik
Nóż
11
Uwaga: Grand Marnier dodaje wspaniałej głębi smaku do swojego rozkosznego deseru. Ale jeśli musisz iść bez alkoholu, zastąp wodę lub sok pomarańczowy.