Tort Sufletowy z podwójną czekoladą z sosem malinowym
Tort Sufletowy z podwójną czekoladą z sosem malinowym to bezglutenowe deser. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 374 kalorie, 4G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 1,12 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz mleko, półsłodką czekoladę, Maliny w syropie i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 12%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Podwójny suflet czekoladowy z sosem waniliowym, Paschalny tort czekoladowy z sosem malinowym, oraz Tort czekoladowo-Espresso z sosem malinowym.
Instrukcje
Aby przygotować sos malinowy, połącz pierwsze 4 składniki w średnim, ciężkim rondlu; dobrze wymieszaj trzepaczką. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, często mieszając. Gotować 2 protokół. Wymieszać maliny; gotować 4 minuty, delikatnie mieszając.
Zdjąć z ognia. Wymieszać 1 łyżkę likieru.
Wlać sos do miski; przykryć i schłodzić 1 godzinę.
Aby przygotować torte, połącz czekoladę i 2 łyżki likieru w małym, ciężkim rondlu; gotuj na małym ogniu, aż czekolada się rozpuści i mieszanina będzie gładka, od czasu do czasu mieszając trzepaczką.
Umieścić masło i 1/2 szklanki cukru w średniej misce; ubić mikserem na średniej prędkości 1 minutę lub do puszystego.
Dodaj jajko; pokonać 1 minutę. Stopniowo dodawać mleko; bić z niską prędkością (mieszanina będzie wyglądać zsiadłe).
Dodać mieszaninę czekolady, kakao, i 2 łyżki skrobi kukurydzianej; pokonać z małą prędkością, aż połączone.
W średniej misce umieścić białka, śmietanę z kamienia nazębnego i sól; ubijać mikserem z dużą prędkością do uzyskania miękkich szczytów za pomocą czystych, suchych ubijaków. Stopniowo dodawać 1/4 szklanki cukru, 1 łyżkę stołową na raz, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty. Delikatnie złóż jedną czwartą mieszaniny białka jaj w mieszaninę czekolady; delikatnie złóż pozostałą mieszaninę białka jaja. Łyżka mieszanki czekolady do 8-calowej springform patelni pokrytej sprayem do gotowania.
Piec w 300 przez 45 minut lub do drewnianego pick wstawiony w środku wychodzi prawie czysty; uruchomić nóż wokół zewnętrznej krawędzi. (Tort spada, gdy się ochładza.) Cool on a wire rack.
Uwaga: Grand Marnier dodaje wspaniałej głębi smaku do swojego rozkosznego deseru. Ale jeśli musisz iść bez alkoholu, zastąp wodę lub sok pomarańczowy.