Tort piłkarski Surprise piñata
Niespodzianka piñata piłka nożna ciasto trwa około 3 godziny i 30 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 876 kalorii, 8G białka, oraz 44g tłuszczu. Ten przepis służy 16 i kosztuje $2.6 za porcję. 133 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz świece Nowości, mąkę samowyzwalającą, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Świetnie sprawdza się jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 18%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Ciasto Pinata, Tort Piłkarski, oraz Piłka Nożna Ciastko Ciasto.
Instrukcje
Piekarnik nagrzać do180c / 160C wentylator / Gaz
Smar i linia bazowa okrągła blacha do ciasta o średnicy 20 cm z pergaminem do pieczenia. Aby ciasto czekoladowe, umieścić masło w misce i ubić do miękkości.
Dodać wszystkie pozostałe składniki i ubić dobrze, aż będzie lekki i kremowy. Łyżka do puszki i rozprowadzić poziom.
Piec w piekarniku przez około 45 minut lub do momentu, gdy włożony do środka szaszłyk wyjdzie czysty. Super. Gdy zimno, pokroić górę z ciasta, aby wyrównać.
Aby ciasto miętowe, posmaruj i ułóż swoją 20-centymetrową puszkę z pergaminem do pieczenia.
Wsypać masło do miski i ubić do miękkości.
Dodać pozostałe składniki i ubić dobrze, aż będzie lekki i kremowy. Łyżka do puszki i rozprowadzić poziom.
Piec w piekarniku przez około 45 minut lub do momentu, gdy włożony do środka szaszłyk wyjdzie czysty. Super. Nie tnij górnego poziomu, ponieważ musi być zaokrąglony.
Aby zrobić lukier z masłem, włóż masło do miski i ubijaj do miękkości. Stopniowo ubić cukier puder. Pokrój ciasta czekoladowe i miętowe na pół poziomo, aby mieć cztery warstwy. Za pomocą okrągłego frezu o średnicy 8 cm stempluj okrąg od środka każdej warstwy.
Ułożyć dolną warstwę ciasta czekoladowego na desce o długości 25 cm.
Posmarować odrobiną lukru maślanego.
Umieść dolną zieloną warstwę na górze.
Rozłóż lukrem maślanym i połóż na wierzchu drugą warstwę czekolady.
Rozłóż więcej lukru i umieść zaokrągloną zieloną gąbkę na górze.
Wypełnij środkowy otwór słodyczami, prawie do góry. Weź jeden z 8cm zielone kawałki gąbki i pokroić na pół poziomo.
Umieść jeden kawałek na torcie, aby zakryć otwór zawierający słodycze.
Wierzch posmarować pozostałym lukrem maślanym.
Rozwałkuj około 300 g białego lukru kremówki na 20 cm kółko i połóż na wierzchu ciasta.
Umyj boki ciasta dżemem morelowym. Zmierz obwód ciasta i głębokość.
Dodaj 2,5 cm do pomiaru głębokości. Korzystając z tych pomiarów rozwałkuj zieloną kremówkę na długi pasek. (Może się okazać, że łatwiej będzie zrobić dwa krótsze paski). Przymocuj pasek wokół ciasta. Użyj nożyczek ciąć wokół górnej krawędzi do reprezentowania trawy.
Zrób tekturowy szablon pięciokąta (5 stron).
Rozwiń czarny lukier i wytnij sześć pięciokątów.
Połóż je na torcie jak na piłkę nożną. Jeśli chcesz trzymać je na miejscu, użyj odrobiny cukru pudru zmieszanego z wodą.
Pozostałe białe ozdoby z lukrem tworzą szalik i malują barwnikiem spożywczym w barwach drużyny. Drapować szalik na krawędzi ciasta.
Dodaj świece zgodnie z potrzebami.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Ciasto świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "