Tort orzechowo-jeżyn z masłem Mocha

Tort orzechowo-jeżyn z masłem Mocha
Tort orzechowo-jeżyn z kremem Mocha może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 587 kalorii, 10g białka, oraz 35 g tłuszczu. Na $2.05 za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka cukru, masła, wanilii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Orzech Mocha Torte, Mocha-Tort Orzechowy, oraz Ciasto bananowo-orzechowe z masłem Mocha dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło 15 - przez 10-przez 1-calowy patelni do pieczenia i dolnej linii z woskiem lub pergaminem. Papier maślany.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Orzechy włoskie pulsuj w maszynce do jedzenia, aż drobno posiekane (nie pozwól, aby stały się pastą) i wymieszaj razem z mąką w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Ubij razem masło i 1/3 szklanki cukru w dużej misce z mikserem elektrycznym, aż blady i puszysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Dodawać 1 żółtka na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu, a następnie ubijać wanilią. Wymieszać mieszankę orzechów ręcznie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
żółtko Jajażółtko Jaja
5
Ubij białka z solą z oczyszczonymi ubijakami w innej misce ze średnią prędkością, aż utrzymają miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Dodaj pozostałą 1/3 szklanki cukru i ubijaj z dużą prędkością, aż białka po prostu utrzymają sztywne szczyty. 1/4 białek wymieszać w ciasto, aby rozjaśnić, a następnie delikatnie, ale dokładnie złożyć pozostałe białka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
7
Rozprowadź ciasto równomiernie na patelni do pieczenia, wygładzając wierzch.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
8
Piec w środku piekarnika, aż środek jest ustawiony i top jest blady złoty, 25 do 30 minut. Fajne ciasto na patelni na stojaku. Przykryj ciasto odwróconą blachą do pieczenia, następnie odwróć ciasto i usuń papier.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
9
Przełożyć ciasto na deskę do krojenia. Przyciąć około 1/4 cala z każdej strony ciasta ostrym nożem, a następnie pokroić ciasto w poprzek na 4 równe prostokąty (każdy około 9 na 3 1/2 cala). Linia do pieczenia blachy z woskiem lub pergaminem i przenieść ciasto do blachy do pieczenia, układając warstwy obok siebie, dotykając.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
NóżNóż
1
Posypać żelatynę wodą w małej misce i odstawić 1 minutę, aby zmiękczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Podgrzać przecedzone przetwory w podwójnym kotle lub metalowej misce ustawionej nad rondlem z gotującą się wodą do ogrzania, następnie dodać mieszaninę żelatyny i mieszać do rozpuszczenia, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzetworyPrzetwory
żelatynażelatyna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny KociołPodwójny Kocioł
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Wyjmij miskę z ognia i ustaw w większej misce z lodowatą wodą. Ostudzić, mieszając od czasu do czasu, aż ostygnie, 5 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Rozprowadzić dżem równomiernie na warstwach ciasta i schłodzić, aż ustawi się, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
DżemDżem
1
Zarezerwuj najładniejszą warstwę ciasta na górę. 1 warstwę ciasta, dżem do góry, wyłożyć na półmisek ciasta i rozłożyć 1/3 szklanki maślanego kremu. Wierzch drugą warstwą ciasta, dżem do góry, i rozprowadzić z 1/3 szklanki maślanej. Wierzch z trzecią warstwą, dżem bok do góry, i rozprowadzić z 1/3 szklanki maślanej. Wierzch z zastrzeżoną warstwą ciasta, dżem do góry. Mrożone boki ciasta z ok. 1 szklanką maślanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
DżemDżem
2
Pozostałą masę przenieść do woreczka z ciastem i wyłożyć ozdobną obwódkę wokół górnej krawędzi ciasta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torba Na CiastoTorba Na Ciasto
1
Warstwy ciasta rozłożone dżemem można wykonać 1 dzień przed złożeniem i schłodzić, luźno przykryć folią (użyj wykałaczek, aby trzymać folię z dala od dżemu).Ciasto można złożyć 1 dzień wcześniej i schłodzić w opiekaczu do ciasta lub luźno przykryć folią (użyj wykałaczek, aby trzymać folię z dala od lukru). Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
WykałaczkiWykałaczki
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn