Tort orzechowo-jeżyn z masłem Mocha
Tort orzechowo-jeżyn z kremem Mocha może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 587 kalorii, 10g białka, oraz 35 g tłuszczu. Na $2.05 za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka cukru, masła, wanilii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Orzech Mocha Torte, Mocha-Tort Orzechowy, oraz Ciasto bananowo-orzechowe z masłem Mocha dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło 15 - przez 10-przez 1-calowy patelni do pieczenia i dolnej linii z woskiem lub pergaminem. Papier maślany.
Orzechy włoskie pulsuj w maszynce do jedzenia, aż drobno posiekane (nie pozwól, aby stały się pastą) i wymieszaj razem z mąką w misce.
Ubij razem masło i 1/3 szklanki cukru w dużej misce z mikserem elektrycznym, aż blady i puszysty.
Dodawać 1 żółtka na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu, a następnie ubijać wanilią. Wymieszać mieszankę orzechów ręcznie.
Ubij białka z solą z oczyszczonymi ubijakami w innej misce ze średnią prędkością, aż utrzymają miękkie szczyty.
Dodaj pozostałą 1/3 szklanki cukru i ubijaj z dużą prędkością, aż białka po prostu utrzymają sztywne szczyty. 1/4 białek wymieszać w ciasto, aby rozjaśnić, a następnie delikatnie, ale dokładnie złożyć pozostałe białka.
Rozprowadź ciasto równomiernie na patelni do pieczenia, wygładzając wierzch.
Piec w środku piekarnika, aż środek jest ustawiony i top jest blady złoty, 25 do 30 minut. Fajne ciasto na patelni na stojaku. Przykryj ciasto odwróconą blachą do pieczenia, następnie odwróć ciasto i usuń papier.
Przełożyć ciasto na deskę do krojenia. Przyciąć około 1/4 cala z każdej strony ciasta ostrym nożem, a następnie pokroić ciasto w poprzek na 4 równe prostokąty (każdy około 9 na 3 1/2 cala). Linia do pieczenia blachy z woskiem lub pergaminem i przenieść ciasto do blachy do pieczenia, układając warstwy obok siebie, dotykając.
Posypać żelatynę wodą w małej misce i odstawić 1 minutę, aby zmiękczyć.
Podgrzać przecedzone przetwory w podwójnym kotle lub metalowej misce ustawionej nad rondlem z gotującą się wodą do ogrzania, następnie dodać mieszaninę żelatyny i mieszać do rozpuszczenia, około 2 minut.
Wyjmij miskę z ognia i ustaw w większej misce z lodowatą wodą. Ostudzić, mieszając od czasu do czasu, aż ostygnie, 5 do 10 minut.
Rozprowadzić dżem równomiernie na warstwach ciasta i schłodzić, aż ustawi się, około 1 godziny.
Zarezerwuj najładniejszą warstwę ciasta na górę. 1 warstwę ciasta, dżem do góry, wyłożyć na półmisek ciasta i rozłożyć 1/3 szklanki maślanego kremu. Wierzch drugą warstwą ciasta, dżem do góry, i rozprowadzić z 1/3 szklanki maślanej. Wierzch z trzecią warstwą, dżem bok do góry, i rozprowadzić z 1/3 szklanki maślanej. Wierzch z zastrzeżoną warstwą ciasta, dżem do góry. Mrożone boki ciasta z ok. 1 szklanką maślanki.
Pozostałą masę przenieść do woreczka z ciastem i wyłożyć ozdobną obwódkę wokół górnej krawędzi ciasta.
Warstwy ciasta rozłożone dżemem można wykonać 1 dzień przed złożeniem i schłodzić, luźno przykryć folią (użyj wykałaczek, aby trzymać folię z dala od dżemu).Ciasto można złożyć 1 dzień wcześniej i schłodzić w opiekaczu do ciasta lub luźno przykryć folią (użyj wykałaczek, aby trzymać folię z dala od lukru). Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.