Tort Orzechowo-Daktylowy

Tort Orzechowo-Daktylowy
Tort orzechowo-daktylowy może być tylko deserem, którego szukasz. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 394 kalorie, 8G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Jeśli masz daktyle, sól, orzechy włoskie i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Date Nut Torte, Raw Date Nut Torte, oraz Chewy Date Torte.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177° z półką w środku. Obficie posmaruj okrągłą patelnię tortową o wymiarach 9 na 2 cale zmiękczonym masłem lub olejem roślinnym i odkurz mąką z macy, wybijając nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Mączka Z MacyMączka Z Macy
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
PiekarnikPiekarnik
2
Wlać gorącą wodę NA daty w dużej misce i odstawić 15 minut, aby zmiękczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
DaktyleDaktyle
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Orzechy włoskie pulsować w robocie kuchennym do posiekania, następnie dodać 1/4 szklanki cukru i pulsować, aż orzechy zostaną drobno zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
CukierCukier
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
4
Dodaj macę (2/3 szklanki), skórkę, kardamon i sól i pulsuj do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mączka Z MacyMączka Z Macy
KardamonKardamon
SólSól
5
Ubij białka ze szczyptą soli w misce za pomocą miksera elektrycznego ze średnią prędkością, aż po prostu trzymać miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Dodaj pozostały 1/2 szklanki cukru w wolnym strumieniu, ubijając, aż białka utrzymają sztywne błyszczące szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
7
Żółtka ubić na masę daktylową. Jedną trzecią mieszaniny żółtkowej złożyć na białka, a następnie delikatnie, ale dokładnie złożyć pozostałą mieszaninę żółtkową. Złóż całą mieszaninę orzechów do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
DaktyleDaktyle
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
8
Łyżka ciasto na patelni i piec, aż złoty i sprężysty w dotyku i ciasto po prostu zaczyna odciągać od strony patelni, 35 do 40 minut. Schłodzić w patelni na stojaku 30 minut, następnie odwrócić na stojaku i całkowicie ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
1
Ciasto może być wykonane 2 dni wcześniej i przechowywane w szczelnie zamkniętej torbie lub szczelnie owinięte folią w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn