Tort oliwkowy z marmoladą mandarynkową
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta z oliwą z oliwek z marmoladą mandarynkową. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 386 kalorii, 5G białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz 1 łyżkę drobno startej skórki mandarynki, jajka, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tort czekoladowy z oliwą i mandarynką, Marmolada Miodowo-Mandarynkowa, oraz Oliwa z oliwek gotowany kurczak i rzodkiewka z cytrusowym Pesto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść spodek w zamrażarce.
Mandarynki pokroić w ćwiartki, a następnie usunąć skórki. Grubo posiekaj miąższ, usuwając i odrzucając wszelkie nasiona. Za pomocą łyżki zeskrobać nadmiar skórki mandarynki, a następnie pokroić je w paski 1/8 cala.
Umieścić miąższ pomarańczy, skórki i wodę w rondlu o średnim dnie. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień do medium i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż skórki będą miękkie, o 30 protokół.
Wymieszać z cukrem i zwiększyć ciepło do średniej-wysokiej. Mieszać, aż mieszanina zgęstnieje i ciemnieje w Kolorze, 15 do 20 minut.
Aby przetestować marmoladę, łyżkę 1 łyżeczki na schłodzonym spodku i pozostawić na 30 sekund. Jeśli po przechyleniu mieszanina porusza się tylko nieznacznie, marmolada jest wykonywana. Jeśli nie, nadal gotować, powtarzając test płyty co 2 minuty.
Ostudzić marmoladę do temperatury pokojowej i podawać z ciastem lub, rozprowadzić na ostudzonym cieście, gdy marmolada jest jeszcze ciepła.
Na ciasto: ustawić stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzać piekarnik do 177°. nasmarować 9-calową okrągłą patelnię do pieczenia 1 łyżką oliwy z oliwek.
Ubij cukier i jajka na średniej prędkości, aż bladożółty i spieniony, 2 do 3 minut.
Dodaj skórkę mandarynkową, sól, maślankę i oliwę z oliwek i ubijaj, aż dokładnie połączysz, około 1 minuty.
Mąkę, proszek do pieczenia i sodę wymieszać w małej misce. Zmniejsz prędkość miksera do najniższego ustawienia i dodaj mieszaninę mąki. Beat tylko do połączenia, skrobanie boki i dno miski z gumową szpatułką w razie potrzeby.
Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię i piec, aż tester ciasta włożony do środka ciasta wyjdzie czysty, 30 do 35 minut
Schłodzić ciasto na patelni 10 minut, a następnie odwrócić na talerz i odwrócić na stojaku chłodzącym. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny.
Ciasto przełożyć na półmisek. Przesiać cukier cukierniczy na ciasto.