Tort oliwkowy z marmoladą mandarynkową

Tort oliwkowy z marmoladą mandarynkową
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta z oliwą z oliwek z marmoladą mandarynkową. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 386 kalorii, 5G białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz 1 łyżkę drobno startej skórki mandarynki, jajka, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tort czekoladowy z oliwą i mandarynką, Marmolada Miodowo-Mandarynkowa, oraz Oliwa z oliwek gotowany kurczak i rzodkiewka z cytrusowym Pesto dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść spodek w zamrażarce.
2
Mandarynki pokroić w ćwiartki, a następnie usunąć skórki. Grubo posiekaj miąższ, usuwając i odrzucając wszelkie nasiona. Za pomocą łyżki zeskrobać nadmiar skórki mandarynki, a następnie pokroić je w paski 1/8 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
MandarynkaMandarynka
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
3
Umieścić miąższ pomarańczy, skórki i wodę w rondlu o średnim dnie. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień do medium i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż skórki będą miękkie, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
Wymieszać z cukrem i zwiększyć ciepło do średniej-wysokiej. Mieszać, aż mieszanina zgęstnieje i ciemnieje w Kolorze, 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
5
Aby przetestować marmoladę, łyżkę 1 łyżeczki na schłodzonym spodku i pozostawić na 30 sekund. Jeśli po przechyleniu mieszanina porusza się tylko nieznacznie, marmolada jest wykonywana. Jeśli nie, nadal gotować, powtarzając test płyty co 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
6
Ostudzić marmoladę do temperatury pokojowej i podawać z ciastem lub, rozprowadzić na ostudzonym cieście, gdy marmolada jest jeszcze ciepła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
7
Na ciasto: ustawić stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzać piekarnik do 177°. nasmarować 9-calową okrągłą patelnię do pieczenia 1 łyżką oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
8
Ubij cukier i jajka na średniej prędkości, aż bladożółty i spieniony, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
(Keebler)(Keebler)
9
Dodaj skórkę mandarynkową, sól, maślankę i oliwę z oliwek i ubijaj, aż dokładnie połączysz, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
MandarynkaMandarynka
(duża Tuba)(duża Tuba)
10
Mąkę, proszek do pieczenia i sodę wymieszać w małej misce. Zmniejsz prędkość miksera do najniższego ustawienia i dodaj mieszaninę mąki. Beat tylko do połączenia, skrobanie boki i dno miski z gumową szpatułką w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
11
Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię i piec, aż tester ciasta włożony do środka ciasta wyjdzie czysty, 30 do 35 minut
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
12
Schłodzić ciasto na patelni 10 minut, a następnie odwrócić na talerz i odwrócić na stojaku chłodzącym. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
13
Ciasto przełożyć na półmisek. Przesiać cukier cukierniczy na ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn