Tort Miodowy Zielona Herbata
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta z miodem z zielonej herbaty. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 229 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje 91 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz herbatę w proszku, jajka, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Domowa Herbata Zielona Starbucks Frappuccino, Fasolka szparagowa z miodową musztardą Vinaigrette z "the fresh Honey Cookbook", oraz Tajska Mrożona Herbata dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokryć 9-calową okrągłą patelnię z natryskiem do gotowania; dno patelni wyłożyć papierem woskowym. Pokryć papier woskowy sprayem do gotowania; odstawić.
Umieść cukier, jajka i żółtka w dużej misce; ubić mikserem ze średnią prędkością, aż będzie gruby i blady (około 6 minut).
Połączyć mleko i miód w małej misce; dobrze wymieszać trzepaczką.
Dodać mieszaninę mleka do mieszaniny jaj, dobrze mieszając.
Lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Umieścić mąkę w małej misce do mieszania; dodać herbatę, dobrze mieszając trzepaczką. Złożyć mieszaninę mąki do mieszaniny jaj.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w 350 przez 30 minut lub do drewnianego kilofa włożonego do środka wyjdzie czysty. Schłodzić na patelni 10 minut na stojaku z drutu; wyjąć z patelni. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.