Tort migdałowo-cytrynowy ze świeżymi truskawkami
Migdałowo-cytrynowy tort ze świeżymi truskawkami może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 10. Na 1,76 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 380 kalorii, 11g białka, oraz 31 g tłuszczu na porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką cukier, migdały, jajka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 39%, to danie nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Świeże truskawki i jagody z kremem migdałowym, Ciasto migdałowe ze świeżymi truskawkami, oraz Tort Migdałowo-Cytrynowy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Szczotka o średnicy 10 cali ze sprężynką z olejem. Dół linii okrągłym papierem pergaminowym.
Papier szczotkowy z olejem.
Umieścić 2 łyżki Macy posiłek na patelni i wstrząsnąć do Płaszcz; dotknij nadmiar.
Połączyć pozostałe 2 łyżki Macy posiłek, mąka migdałowa, i 1/3 szklanki cukru w średniej misce; trzepaczka do mieszania.
Żółtka umieścić w dużej misce; białka umieścić w innej dużej misce.
Dodać 1/3 szklanki cukru do żółtek. Używając miksera elektrycznego, ubijaj mieszankę żółtkową, aż będzie gęsta i puszysta. Ubij 6 łyżek oliwy z oliwek, następnie sok z cytryny, sok pomarańczowy i skórkę z cytryny.
Wymieszać w suchych składnikach.
Dodać 1/2 łyżeczki soli do białek; za pomocą czystych, suchych ubijaczy, ubijać, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo dodawać 1/3 szklanki cukru i ubijać do sztywności, ale nie do wyschnięcia. Białka złożyć w mieszaninę żółtkową w 3 dodatkach.
Przenieść ciasto do przygotowanej patelni.
Piec ciasto, aż złoty brąz i tester włożony do środka wychodzi czysty, o 40 protokół.
Umieść patelnię na stojaku; fajne ciasto całkowicie na patelni. DO AHEAD: może być wykonany 2 dni wcześniej. Przykryć patelnię tortową folią i odstawić w temperaturze pokojowej.
Połącz 2 szklanki pokrojonych truskawek i 1 łyżkę cukru w procesorze; zmiksuj na gładką masę. Słodzić sos z większą ilością cukru, ifdesired; przenieść do małej miseczki. do ahead można wykonać 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Pokrój wokół ciasta; uwolnij boki patelni.
Podawać z sosem i pozostałymi pokrojonymi truskawkami.
* Czasami oznaczone "mielone migdały"; dostępne w sklepach z żywnością specjalistyczną i sklepach z żywnością naturalną.
Jeśli nie możesz znaleźć mąki migdałowej na rynku, Zrób własną, mieląc migdały w procesorze na drobny proszek.