Tort Malinowo-Śmietankowy
Malina-kwaśna śmietana ciasto Crumb może być dobrym przepisem, aby rozwinąć swoje pudełko przepis na poranny posiłek. Na 83 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 323 kalorie, 5G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Mieszanka skórki cytrynowej, mąki, ekstraktu z wanilii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 21%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Ciasto Żurawinowe Z Kwaśną Śmietaną, Ciasto Śmietanowo-Bananowe Toffi Okruchowe, oraz Jagodowy Brzoskwiniowy Kwaśny Krem Okruchy Ciasto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Posmaruj i mąka 10-calową sprężynową patelnię.
Wymieszaj 1 szklankę mąki, 2/3 szklanki cukru i skórkę z cytryny razem w misce; dodaj roztopione masło i mieszaj widelcem, aż mieszanina stanie się krucha. Odstawić.
Wymieszać 1 3/4 szklanki mąki, 1 szklanka cukru, proszek do pieczenia, soda oczyszczona i sól razem w dużej misce.
Ubij razem jajka, śmietanę i wanilię w innej misce, aż będą dobrze wymieszane.
Dodać mieszaninę jaj do mieszaniny mąki w dużej misce i ubić, aż pojawi się gładkie i puszyste ciasto, o 2 protokół.
Wlać do przygotowanej patelni; przykryć równą warstwą malin.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, 38 do 42 minut. Schłodzić na stojaku z drutu przez 20 minut przed usunięciem boków. Pył z cukrem cukierniczym do podania.