Tort malinowo-migdałowy z czekoladowym Ganache
Tort malinowo-migdałowy z czekoladowym Ganache może być właśnie deserem, którego szukasz. Na 93 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 358 kalorii, 5G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Jeśli masz kakao, konfitury z malin, białka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Babeczki Malinowo-Migdałowe Z Czekoladowym Ganache, Czekoladowy Tort Ganache, oraz Orzechowy Tort Czekoladowy Z Ganache Espresso dla podobnych receptur.
Instrukcje
Płaszcz 15 x 10-calowy jelly roll patelni z sprayem do gotowania; dno linii z pergaminem. Pokryć papier pergaminowy sprayem do gotowania.
Aby przygotować ciasto, umieścić masło i pastę migdałową w dużej misce; ubić mikserem ze średnią prędkością 2 minuty lub do wymieszania.
Dodać 1/2 szklanki cukru granulowanego, ubijając do dobrze wymieszanego (około 3 minut).
Dodaj jajka, po 1 na raz, dobrze bijąc po każdym dodaniu.
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąkę połączyć z solą, mieszając trzepaczką.
Dodać mieszaninę mąki do mieszaniny masła, ubijając tylko do połączenia.
Białka umieścić w dużej misce. Używając czystych, suchych ubijaczy, ubijaj białka mikserem z dużą prędkością, aż staną się spienione. Stopniowo dodawać 1/2 szklanki cukru granulowanego, 1 łyżkę na raz, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty. Białka złożyć na ciasto; wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w temperaturze 350 przez 18 minut lub do momentu, gdy ciasto wróci po dotknięciu lekko. Super. Odwróć ciasto na stojak z drutu.
Pokrój ciasto na 4 prostokąty (10 x 3 3/4 cala).
Aby przygotować nadzienie, połącz sok z konfiturami malinowymi, mieszając trzepaczką.
Dodać cukier puder, mieszając do uzyskania gładkiej konsystencji. Rezerwa 3/4 szklanki mieszanki malin.
Umieścić 1 prostokąt ciasta na talerzu ciasta; rozprowadzić 1/4 szklanki mieszanki malin, pozostawiając 1/4-calową granicę. Powtórz procedurę z pozostałym ciastem i 1/2 szklanki mieszanki malin, kończąc na cieście.
Aby przygotować ganache, połącz 1/2 szklanki granulowanego cukru, kakao i mleka w średnim rondlu na średnim ogniu; doprowadzić mieszaninę do wrzenia, często mieszając. Gotować 1 minutę, stale mieszając.
Zdjąć z ognia i dodać czekoladę, mieszając, aż będzie gładka.
Rozprowadzić ganache równomiernie na wierzchu i bokach ciasta; odstawić na 20 minut lub do Ustawienia.
Podawać zarezerwowaną mieszankę malin z tortem.