Tort malinowo-migdałowy z czekoladowym Ganache

Tort malinowo-migdałowy z czekoladowym Ganache
Tort malinowo-migdałowy z czekoladowym Ganache może być właśnie deserem, którego szukasz. Na 93 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 358 kalorii, 5G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Jeśli masz kakao, konfitury z malin, białka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Babeczki Malinowo-Migdałowe Z Czekoladowym Ganache, Czekoladowy Tort Ganache, oraz Orzechowy Tort Czekoladowy Z Ganache Espresso dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Płaszcz 15 x 10-calowy jelly roll patelni z sprayem do gotowania; dno linii z pergaminem. Pokryć papier pergaminowy sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
GalaretkaGalaretka
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
PatelniaPatelnia
3
Aby przygotować ciasto, umieścić masło i pastę migdałową w dużej misce; ubić mikserem ze średnią prędkością 2 minuty lub do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta MigdałowaPasta Migdałowa
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Dodać 1/2 szklanki cukru granulowanego, ubijając do dobrze wymieszanego (około 3 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
5
Dodaj jajka, po 1 na raz, dobrze bijąc po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
6
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
7
Mąkę połączyć z solą, mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
8
Dodać mieszaninę mąki do mieszaniny masła, ubijając tylko do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
9
Białka umieścić w dużej misce. Używając czystych, suchych ubijaczy, ubijaj białka mikserem z dużą prędkością, aż staną się spienione. Stopniowo dodawać 1/2 szklanki cukru granulowanego, 1 łyżkę na raz, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty. Białka złożyć na ciasto; wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Białka JajBiałka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
PatelniaPatelnia
10
Piec w temperaturze 350 przez 18 minut lub do momentu, gdy ciasto wróci po dotknięciu lekko. Super. Odwróć ciasto na stojak z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
11
Usunąć pergamin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
12
Pokrój ciasto na 4 prostokąty (10 x 3 3/4 cala).
13
Aby przygotować nadzienie, połącz sok z konfiturami malinowymi, mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Konfitury MalinoweKonfitury Malinowe
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
14
Dodać cukier puder, mieszając do uzyskania gładkiej konsystencji. Rezerwa 3/4 szklanki mieszanki malin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
MalinyMaliny
15
Umieścić 1 prostokąt ciasta na talerzu ciasta; rozprowadzić 1/4 szklanki mieszanki malin, pozostawiając 1/4-calową granicę. Powtórz procedurę z pozostałym ciastem i 1/2 szklanki mieszanki malin, kończąc na cieście.
Składniki, których będziesz potrzebować
MalinyMaliny
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
16
Aby przygotować ganache, połącz 1/2 szklanki granulowanego cukru, kakao i mleka w średnim rondlu na średnim ogniu; doprowadzić mieszaninę do wrzenia, często mieszając. Gotować 1 minutę, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
17
Zdjąć z ognia i dodać czekoladę, mieszając, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
18
Rozprowadzić ganache równomiernie na wierzchu i bokach ciasta; odstawić na 20 minut lub do Ustawienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
19
Podawać zarezerwowaną mieszankę malin z tortem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MalinyMaliny
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Magazyn