Tort lodowy bezowy to deser bezglutenowy . Ten przepis pozwala na przygotowanie 16 porcji, każda zawiera 469 kalorii , 8 g białka i 28 g tłuszczu . Za 2,14 USD za porcję przepis ten pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup syrop klonowy, lody kawowe, białka jaj i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania na talerzu przepis ten zajmuje około 2 godzin i 50 minut . Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a jedna powiedziałaby, że trafił w dziesiątkę. Można się nim cieszyć o każdej porze, ale jest szczególnie dobry latem . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 45% , co jest dobrym wynikiem. Wypróbuj How to Make Ice Cream Without a Ice Cream Machine , Almond Torte With Cream & Cherries i Almond Crusted Torte , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
1
Włóż białka do małej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
Pozostawić w temperaturze pokojowej przez 30 minut. Wyłożyć dwie duże blachy do pieczenia papierem pergaminowym; narysuj trzy 8-1/2-calowe okręgi na papierze.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Szczypta Płatków Czerwonej Papryki
3
Ubij białka jaj i krem z kamienia winnego na średniej prędkości, aż utworzą się miękkie szczyty. Stopniowo dodawaj cukier, po 1 łyżce na raz, ubijając na wysokich obrotach, aż utworzą się sztywne, błyszczące szczyty i cukier się rozpuści. Ułóż bezę w kopcach na kółkach; rozprowadź, aby pokryć.
Dodaj tyle wody, aby sok miał objętość 1/2 szklanki. W małym rondelku wymieszaj cukier i skrobię kukurydzianą. Wymieszaj syrop klonowy i mieszankę soku, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Doprowadź do wrzenia na średnim ogniu; gotuj i mieszaj przez 1-2 minuty lub do zgęstnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Pasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
8
Zdjąć z ognia; delikatnie wymieszać z odłożonymi jagodami. Ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
9
Aby złożyć ciasto, umieść jedną bezę w tortownicy o średnicy 10 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczona Papryka I Dodatkowy Szczypiorek
10
Posmaruj lodami kawowymi; posyp jedną trzecią migdałów. Na wierzchu ułóż drugą bezę.