Tort Księżniczki

Tort Księżniczki
Need a deser wegetariański? Ciasto księżniczki może być niesamowite przepis spróbować. Na 3,71 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 15g białka, 54g tłuszczu, oraz w sumie 944 kalorie. Ten przepis służy 14. Ten przepis od Foodnetwork ma 4 fanów. Mieszanka jaj, wody, skrobi kukurydzianej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tort Księżniczki, Tort Księżniczki, oraz Tort Zamek Księżniczki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ubijać żółtka, aż staną się bladożółte i podwoją objętość. W innej misce ubijamy białka do spienienia, stopniowo dodając cukier, aż piana stanie się sztywna. Połowę ubitych białek złóż na żółtka. Wchodzisz w pozostałych białek dokładnie, aż jednolity kolor. W 4 partiach złóż przesianą mąkę i proszek do pieczenia, a następnie masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cp. CebulaCp. Cebula
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Natychmiast wlać ciasto do dwóch 10-calowych smarowanych patelni do ciast i piec w nagrzanym piekarniku 350 stopni F przez około 30 minut lub aż wykałaczka włożona w środek wyjdzie czysta. Pozostawić do ostygnięcia ciasta na stojaku. Po ostygnięciu, Uruchom końcówkę noża wokół krawędzi ciasta, aby poluzować je z patelni i usunąć. Używając długiego ząbkowanego noża, pokrój oba ciasta na dyski o grubości 1/2 cala. Tylko 3 będą potrzebne, zarezerwować resztę do wykorzystania w przyszłości.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
3
Umieść 10-calową patelnię springform bez dna na 12-calowej desce cakeboard.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana I Prażone Płatki MigdałówBita śmietana I Prażone Płatki Migdałów
4
Ułożyć na spodzie 1 warstwę biszkoptu i obficie posmarować syropem.
Składniki, których będziesz potrzebować
BiszkoptBiszkopt
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
5
Dżem rozłóż równomiernie na syropie i połóż drugą warstwę biszkoptu na dżemie.
Składniki, których będziesz potrzebować
BiszkoptBiszkopt
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
DżemDżem
6
Posmaruj syropem i rozprowadź przygotowany krem na tej warstwie. Na wierzchu trzecią warstwą biszkoptu i ponownie posmarować syropem. Używając rąk, lekko naciśnij ciasto, aby upewnić się, że ciasto jest na poziomie. Przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
BiszkoptBiszkopt
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
7
Wyjmij formę z ciasta i obficie zamroź boki zarezerwowaną bitą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
8
Wlać pozostałą bitą śmietanę bezpośrednio na środek górnej części ciasta i za pomocą szpatułki, zrobić kopiec, pracując od środka. Wysokość bitej śmietany powinna wynosić około 1 1/2 cala na środku i około 1/2 cala na krawędziach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
9
Ponownie odkurz powierzchnię roboczą cukrem cukierniczym i zwiń jasnozielony marcepan na okrąg o grubości 1/10 cala, zużywając tyle cukru cukierniczego, ile jest konieczne podczas walcowania, aby zapobiec przywieraniu marcepanu do powierzchni roboczej. Po zakończeniu walcowania marcepan powinien być wystarczająco rozciągnięty, aby pokryć całe ciasto i boki.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Owocowy Roll-upżółty Owocowy Roll-up
MarcepanMarcepan
Cukierki Life SaversCukierki Life Savers
10
Obtaczamy marcepan na wałku i delikatnie układamy go na wierzchu ciasta, wygładzając kopułę i lekko naciskając na dolne krawędzie ciasta, tworząc idealną kopułę. Udekoruj pozostałym marcepanem, tworząc plecioną obwódkę na krawędzi ciasta lub po prostu odkurz całe ciasto cukrem cukierniczym.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Owocowy Roll-upżółty Owocowy Roll-up
MarcepanMarcepan
Cukierki Life SaversCukierki Life Savers
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
11
Przynieś mleko i waniliową fasolę na wolnym ogniu w średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
12
Wyjąć z ognia i odstawić na 10 minut do zaparzenia.
13
Usuń fasolę wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
14
Jajka, skrobię kukurydzianą, cukier i sól ubić w misce na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
15
Dodaj połowę mleka do miski zawierającej jajka, stale ubijając, a następnie Przywróć mieszaninę do rondla zawierającego pozostałe mleko, ubijając na umiarkowanym ogniu. Kontynuuj ubijanie, aż mieszanina zgęstnieje i zacznie się gotować. Pozostawić na wolnym ogniu, ubijając przez dodatkowe 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
16
Przenieść do innej miski, przykryć i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
17
Śmietanę ubić z cukrem, aż będzie jędrna i utrzyma swój kształt, uważając, aby nie ubijać. Jedną piątą śmietany wsypać do schłodzonego ciasta i schłodzić, przykryć, aż ostygnie (około 1 godziny). Pozostałą bitą śmietanę zarezerwować w lodówce, przykrytą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
Krem Do CiastKrem Do Ciast
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
18
Doprowadzić wodę i cukier do wrzenia w średnim rondlu, zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
19
Kolor kawałek marcepanu wielkości orzecha włoskiego z Zielonym barwnikiem spożywczym, aż marcepan będzie głęboki zielony. Rezerwa. Za pomocą przesiewacza lub sitka o drobnej siatce odkurz starannie czystą powierzchnię roboczą cukrem cukierniczym. Oderwij kawałek zielonego marcepanu wielkości grochu i zagniataj go z pozostałym marcepanem, aż będzie jednolity w Kolorze.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Owocowy Roll-upżółty Owocowy Roll-up
Fioletowe PosypkiFioletowe Posypki
MarcepanMarcepan
Krótkie Laski CynamonuKrótkie Laski Cynamonu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
PrzesiewaczPrzesiewacz
20
Dodaj dodatkowe kawałki z zielonego marcepanu, aż osiągnie jasnozielony kolor (powinien to być kolor jabłka Granny Smith). Resztki Zielonego marcepanu należy wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
W Dużej Misce WymieszajW Dużej Misce Wymieszaj
MarcepanMarcepan
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje14
Ocena Zdrowia6
Magazyn