Tort Kawowy Malinowo-Migdałowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranny posiłek, więc spróbuj ciasta kawowego z malinami i migdałami. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 245 kalorii, 5G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Jeśli masz pod ręką cukier granulowany, migdały, maliny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tort Kawowy Malinowy Migdałowy, Bezglutenowe ciasto kawowe migdałowo-malinowe, oraz Malinowy Migdałowy Twarogowy Tort Kawowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. Spryskaj 9-calową okrągłą lub kwadratową patelnię sprayem do pieczenia z mąką.
W średniej misce, beat 3/4 szklanki mleka, 1/2 szklanki roztopionego masła, wanilia, 1/2 łyżeczka ekstraktu migdałowego i jajko z drutu trzepaczką lub łyżką, aż dobrze wymieszane. Wymieszać mąki, cukier granulowany, proszek do pieczenia i sól. Delikatnie złożyć maliny.
Migdały posypać równomiernie na cieście.
Piec 30 do 35 minut lub do góry jest jasny złoty brąz i wykałaczka włożona do środka wychodzi czysty. Fajne 10 minut.
W małej misce, wymieszać składniki glazury, aż gładkie i wystarczająco cienkie, aby mżawka.
Mżawka glazury na ciepłe ciasto kawowe.