Tort Giselle ' s Angel Food
Giselle ' s Angel Food Cake to bezmleczne i wegetariańskie deser. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 278 kalorii. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz vanillan ekstrakt, mąka, białka jaj, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Best Angel Food Cake, Angel Food Cake, oraz Angel Food Jam Cake.
Instrukcje
Przesiać razem 1/3 szklanki cukru i mąki; odstawić mieszaninę mąki na bok.
Białka ubić na średniej prędkości miksera w dużej misce, aż się spieni.
Dodać śmietanę z kamienia nazębnego i sól; ubijać do uzyskania miękkich szczytów.
Dodaj 1 szklankę cukru, 2 łyżki na raz, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty. Przesiać mieszaninę mąki na mieszaninę białka jaja, 1/4 szklanki na raz; złożyć. Złóż waniliowy, Sok z cytryny i ekstrakt z migdałów.
Łyżka ciasto ciasto równomiernie do 10-calowej miski rurki, równomiernie rozłożone. Rozbij duże kieszenie powietrzne, przecinając ciasto nożem.
Piec w temperaturze 350 przez 40 minut lub do momentu, gdy ciasto wróci po delikatnym dotknięciu. Odwrócić patelnię i ostudzić ciasto przez 40 minut. Poluzuj ciasto z boków patelni za pomocą wąskiej metalowej szpatułki. Odwróć ciasto na talerz i udekoruj świeżymi jagodami, jeśli chcesz.