Tort Finansista Z Podwójną Czekoladą

Tort Finansista Z Podwójną Czekoladą
Podwójnie Czekoladowe Ciasto finansista może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.21 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 430 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz masło, zmielone blanszowane migdały, kakao w proszku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Mimi ' s Double Rich Chocolate Cake (From a Cake Mix), podwójny tort czekoladowy kubek, oraz Tort z podwójną czekoladą.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło dwie 8-calowe okrągłe patelnie do ciast z 1 1/2-cala-wysokie boki. Spody linii z pergaminem lub woskowanym papierem okrągłe. Roztopić 3/4 szklanki masła w średnim rondlu na średnim ogniu. Gotować, aż jasnobrązowy, wirowanie patelni od czasu do czasu, o 5 protokół. Super.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
2
W międzyczasie przesiać mąkę, kakao i sól do średniej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Białka ubić w dużej misce, aby wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
4
Dodać cukier; ubijać do miksowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Ubić w syropie kukurydzianym i wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
WaniliaWanilia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Dodać mieszaninę mąki; ubijać tylko do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Dodaj zmielone migdały; trzepaczka tylko do blendowania. Za pomocą trzepaczki, złożyć na rumiane masło, a następnie posiekaną czekoladę. Podziel ciasto między przygotowanymi patelniami, wygładzając blaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mączka MigdałowaMączka Migdałowa
CzekoladaCzekolada
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
8
Piec ciasta, aż firma dotknąć i tester włożony do środka wychodzi czysty, o 23 protokół. Fajne ciasta na stojaku 5 minut. Odwróć ciasta na stojak; Odklej papier. Całkowicie fajne.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Umieść czekoladę w małej metalowej misce. Krem zagotować w małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Śmietanę polać czekoladą; ubijać na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Dodać masło, 1 kawałek na raz, delikatnie ubijając do mieszania między dodatkami, dodając jak najmniej powietrza.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Przenieść 2/3 filiżanki ganache do żaroodpornej miarki 1 filiżanki z wylewką.
5
Umieść miskę z pozostałym ganache nad miską z lodowatą wodą. Mieszaj, aż będzie półtwarda i wystarczająco gęsta, aby się rozprowadzić. Odstawić do wypełnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
6
Linia obramowana blachą do pieczenia z folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
7
Umieść stojak na prześcieradle.
8
Umieść 1 ciasto, płaską stroną w dół, na stojaku. Dżem morelowy przecedzić na małą patelnię; doprowadzić do wrzenia. Łyżka ciepłego dżemu na ciasto, rozłożenie równomiernie prawie do krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dżem MorelowyDżem Morelowy
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Ostudzić 5 minut. Upuść nadzienie łyżeczkami do herbaty na całym cieście, a następnie rozprowadź w równej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
10
Ułożyć drugie ciasto na szczycie nadzienia, od dołu do góry. Jeśli glazura jest zbyt twarde, aby wlać, przepłukać w kuchence mikrofalowej przy niskiej mocy w 15-sekundowych krokach, aż do wylewania.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
11
Wlać na ciasto, pozwalając glazury kapać po bokach i za pomocą przesuniętej szpatułki, aby równomiernie rozprowadzić glazurę po bokach ciasta. Ciasto schłodzić 2 godziny. Czy do przodu można zrobić 2 dni do przodu. Przykryć kopułą ciasta; przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
12
Ułóż pokrojone migdały na wierzchu ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Migdały W PlasterkachMigdały W Plasterkach
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn