Tort Dobos
Dobos Torte może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Na 65 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 272 kalorie, 9g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz vanillan ekstrakt, sól, Skórka z cytryny, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 24%, co jest raczej złe. Spróbuj Tort Dobos, Tort Dobos, oraz Tort Dobos dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (205 stopni C). Przygotuj dwa 10-calowe kółka tekturowe. Obficie posmaruj 9-calową sprężynową patelnię miękkim masłem i odkurz mąką.
Białka ubić na pianę i stopniowo dodawać 1 szklankę cukru. Bij tylko do miękkich szczytów. W innej misce ubić żółtka z mlekiem, skórką cytrynową, wanilią i solą. Złóż to na białka. Mąkę przesiać na masę jajeczną i złożyć.
Rozprowadzić 1 1/3 szklanki ciasta na przygotowaną patelnię.
Piec przez około 5 do 9 minut lub do momentu pojawienia się na cieście małych, brązowych plam.
Wyjmij ciasto z piekarnika i usuń warstwę z patelni za pomocą szpatułki. Ciasto lekko obsypać mąką i ułożyć na stojaku do ostygnięcia. Ponownie nasmaruj patelnię i powtórz ten proces, aż całe ciasto zostanie zużyte, około 6 razy więcej.
Umieść warstwy między papierem woskowym i przykryj ręcznikiem. Schłodzić warstwy przez kilka godzin. Zrobić maślany krem czekoladowy.
Schłodzone warstwy nałożyć na jeden z kartonowych krążków kremem maślanym. Zacznij od jednej warstwy; przykryj kremem maślanym, a następnie naciśnij inną warstwą, aby dobrze uszczelnić. Powtórz to z pozostałymi warstwami, ale zarezerwuj jedną warstwę. Ciasto owinąć w plastik i schłodzić przez co najmniej 6 godzin wraz z pozostałym masłem. Smaruj drugą okrągłą tekturę skracaniem i umieść na niej ostatnią warstwę.
Miejsce 1 szklanka cukru na patelni non-stick na średnim ogniu. Pozostawić cukier gotować, aż krawędzie wyglądają stopione i brązowy. Zacznij mieszać drewnianą łyżką. Gotuj, aż cukier stanie się bursztynowy i będzie gładki. Ostrożnie wlać karmel na wierzch ostatniej warstwy i rozprowadzić na brzegach olejowanym nożem. Szybko, za pomocą naoliwionego noża, wciśnij górną część karmelu na 16 klinów. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie ponownie retuszować wcięcia nożem.
Nałożyć warstwę na blat posypany cukrem i pozostawić karmel do całkowitego ostygnięcia.
Na schłodzoną tortownicę ułożyć jeszcze krem maślany, a na wierzch polać karmelem. Zamrozić boki pozostałym masłem. Schłodzić torte przed podaniem.