Tort Czekoladowy ze Śmietaną
Tort Czekoladowy z Kwaśną Śmietaną to deser na 16 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 4g białka , 10g tłuszczu i łącznie 211 kalorii . Za 55 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga jogurtu, tłuszczu piekarskiego, mleka i gorzkiej czekolady. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt spektakularny wynik łyżką wynoszący 15% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Tort z kwaśną śmietaną jagodową , Tort z kwaśną śmietaną jagodową i Tort z kremem czekoladowym .
Instrukcje
W dużej misce ubijaj tłuszcz i cukier na kruszonkę, około 2 minut.
Dodawaj jajka, jedno po drugim, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Ubij czekoladę i wanilię.
Połącz mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól.
Połącz śmietanę, mleko i jogurt; dodawać do masy tłuszczowej na zmianę z suchymi składnikami, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Linia druga 9-calowa. okrągłe formy do pieczenia z woskowanym papierem; Posmaruj patelnie sprayem kuchennym i posyp mąką.
Piec w temperaturze 350° przez 18-22 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Studzimy przez 10 minut przed wyjęciem z foremek na drucianą kratkę, aby całkowicie ostygły.
Na lukier w dużej misce wymieszaj śmietanę i cukier. Dodać ubitą polewę.
Połóż dolną warstwę na talerzu do serwowania; pokryj jedną trzecią lukru. Przykryj pozostałą warstwą ciasta. Posmaruj wierzch i boki ciasta. Przechowywać w lodówce do momentu podania.