Tort Czekoladowy z Miętą

Tort Czekoladowy z Miętą
Tort Czekoladowy Mintowy wymaga około 1 godziny od początku do końca. Ten deser ma 342 kalorie , 4 g białka i 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 16 osób. Za 60 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i kup bitą śmietanę, masło, barwnik spożywczy i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje bardzo złą (ale nadal możliwą do naprawienia) ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Dip Jogurtowy z Fetą Mintową , Zupa Grochowo-Szpinakowa Mintowa i Tort W Skorupce Migdałowej .

Instrukcje

1
W dużej misce ubij tłuszcz i 1 szklankę cukru, aż masa będzie lekka i puszysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
(po 1 Sztuce) Czerwone Bułeczki Owocowe(po 1 Sztuce) Czerwone Bułeczki Owocowe
żółte Cukierki (Tart 'n' Tinys)żółte Cukierki (Tart 'n' Tinys)
(Tart 'n' Tinys)(Tart 'n' Tinys)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Niesolone Masło (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do PosmarowaniaNiesolone Masło (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
2
Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól; dodawaj do kremowej mieszanki na przemian z mlekiem, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Wymieszaj z wanilią i czekoladą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Do PanierowaniaMąka Do Panierowania
Skórka Pomarańczowa, Około 3 łyżek Plus Więcej Do DekoracjiSkórka Pomarańczowa, Około 3 łyżek Plus Więcej Do Dekoracji
45 Małych żółtych Cukierków (Tart 'n' Tinys)45 Małych żółtych Cukierków (Tart 'n' Tinys)
Likier OrzechowyLikier Orzechowy
Mąka Z Arepas (taka Jak PAN®)Mąka Z Arepas (taka Jak PAN®)
Bulion Z Kurczaka Lub IndykaBulion Z Kurczaka Lub Indyka
3
W małej misce ubij białka na średniej prędkości, aż utworzą się miękkie szczyty. Stopniowo ubijaj pozostały cukier, 1 łyżkę stołową na raz, na wysokich obrotach, aż utworzą się sztywne szczyty. Wymieszaj z ciastem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder Lub Cukier WaniliowyCukier Puder Lub Cukier Waniliowy
(Tart 'n' Tinys)(Tart 'n' Tinys)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Niesolone Masło (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do PosmarowaniaNiesolone Masło (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
4
Wlać do dwóch natłuszczonych i posypanych mąką okrągłych foremek o średnicy 9 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Przypraw Do Steków Lub Sól I świeżo Zmielony Czarny PieprzMieszanka Przypraw Do Steków Lub Sól I świeżo Zmielony Czarny Pieprz
5
Piec w temperaturze 350° przez 30-35 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona blisko środka wyjdzie czysta. Ostudzić przez 10 minut przed wyjęciem z foremek na kratkę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Pokrojonego W Kostkę Sera Provolone (1/2 Cala)1 Szklanka Pokrojonego W Kostkę Sera Provolone (1/2 Cala)
1 Włoski Panettone, Około 1,2 Funta1 Włoski Panettone, Około 1,2 Funta
6
Rozpuść czekoladę i masło w małym rondelku na małym ogniu; mieszaj, aż do uzyskania gładkiej masy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Pomarańczowa, Około 3 łyżek Plus Więcej Do DekoracjiSkórka Pomarańczowa, Około 3 łyżek Plus Więcej Do Dekoracji
Kiełbasa Klonowa, Luzem Lub Wyjęta Z Dużej Osłonki OgniwowejKiełbasa Klonowa, Luzem Lub Wyjęta Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Filety Z Pstrąga, Bez Ości, OsuszoneFilety Z Pstrąga, Bez Ości, Osuszone
7
Zdjąć z ognia; przełożyć do dużej miski. Ubić cukier puder, gorącą wodę, wanilię i sól, aż do uzyskania gładkiej masy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobno Posiekane Orzechy Pekan Lub Inne Ulubione OrzechyDrobno Posiekane Orzechy Pekan Lub Inne Ulubione Orzechy
45 Małych żółtych Cukierków (Tart 'n' Tinys)45 Małych żółtych Cukierków (Tart 'n' Tinys)
2 1/4 łyżeczki Drożdży Szybko Rosnących (opakowanie 1/4 Uncji)2 1/4 łyżeczki Drożdży Szybko Rosnących (opakowanie 1/4 Uncji)
Bulion Z Kurczaka Lub IndykaBulion Z Kurczaka Lub Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Niesolone Masło (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do PosmarowaniaNiesolone Masło (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
8
Przekrój każde ciasto na dwie poziome warstwy.
9
Połóż dolną warstwę na talerzu do serwowania; na wierzch nałóż 1/3 szklanki nadzienia. Powtórz warstwy trzy razy. W dużej misce delikatnie wymieszaj ubitą masę, ekstrakty i barwnik spożywczy. Posmaruj boki ciasta lukrem. Przechowuj w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (0,3 Uncji) żelatyny Truskawkowej Bez Cukru1 Opakowanie (0,3 Uncji) żelatyny Truskawkowej Bez Cukru
2 Krople Czerwonego Barwnika Spożywczego, Opcjonalnie2 Krople Czerwonego Barwnika Spożywczego, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Niesolone Masło (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do PosmarowaniaNiesolone Masło (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje16
Ocena Zdrowia0
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn