Tort Czekoladowy z Miętą
Tort Czekoladowy Mintowy wymaga około 1 godziny od początku do końca. Ten deser ma 342 kalorie , 4 g białka i 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 16 osób. Za 60 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i kup bitą śmietanę, masło, barwnik spożywczy i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje bardzo złą (ale nadal możliwą do naprawienia) ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Dip Jogurtowy z Fetą Mintową , Zupa Grochowo-Szpinakowa Mintowa i Tort W Skorupce Migdałowej .
Instrukcje
W dużej misce ubij tłuszcz i 1 szklankę cukru, aż masa będzie lekka i puszysta.
Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól; dodawaj do kremowej mieszanki na przemian z mlekiem, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Wymieszaj z wanilią i czekoladą.
W małej misce ubij białka na średniej prędkości, aż utworzą się miękkie szczyty. Stopniowo ubijaj pozostały cukier, 1 łyżkę stołową na raz, na wysokich obrotach, aż utworzą się sztywne szczyty. Wymieszaj z ciastem.
Wlać do dwóch natłuszczonych i posypanych mąką okrągłych foremek o średnicy 9 cali.
Piec w temperaturze 350° przez 30-35 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona blisko środka wyjdzie czysta. Ostudzić przez 10 minut przed wyjęciem z foremek na kratkę.
Rozpuść czekoladę i masło w małym rondelku na małym ogniu; mieszaj, aż do uzyskania gładkiej masy.
Zdjąć z ognia; przełożyć do dużej miski. Ubić cukier puder, gorącą wodę, wanilię i sól, aż do uzyskania gładkiej masy.
Przekrój każde ciasto na dwie poziome warstwy.
Połóż dolną warstwę na talerzu do serwowania; na wierzch nałóż 1/3 szklanki nadzienia. Powtórz warstwy trzy razy. W dużej misce delikatnie wymieszaj ubitą masę, ekstrakty i barwnik spożywczy. Posmaruj boki ciasta lukrem. Przechowuj w lodówce.