Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc wypróbuj specjalne ciasto czekoladowe. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera około 9g białka, 37g tłuszczu i w sumie 674 kalorii. Za 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Przynosi ci smak domu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś półsłodką czekoladę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 5 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia nie tak niesamowity wynik spoonacular 29%. Białe Ciasto Na Specjalne Okazje, Ciasto Pomarańczowe Na Specjalne Okazje, oraz Sałatka Na Specjalne Okazje są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
W małej misce wymieszaj kakao i wodę; odstawić. W dużej misce masło śmietankowe i cukier, aż będą lekkie i puszyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Kakao W Proszku
Krem
Cukier
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Dodawaj jajka pojedynczo, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Ubij wanilię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
Jajko
3
Połącz mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól; dodaj do śmietany na przemian z mieszanką kakaową, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda Oczyszczona
Kakao W Proszku
Mąka Uniwersalna
Sól
4
Wlać do trzech natłuszczonych i posypanych mąką 9 cali. okrągłe formy do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
5
Piec w temperaturze 350° przez 25-30 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona w pobliżu środka wyjdzie czysta. Ostudzić przez 10 minut przed wyjęciem z patelni na ruszty, aby całkowicie ostygły.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wykałaczki
Piekarnik
6
W przypadku ganache umieść czekoladę w małej misce. W małym ciężkim rondlu na małym ogniu zagotuj śmietanę i cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Krem
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
7
Polej czekoladą; delikatnie ubij, aż będzie gładka. Wstaw do lodówki na 35-45 minut lub do momentu, gdy ganache zacznie gęstnieć, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
8
Do lukru w dużej misce ubij masło na puszystą masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lukier
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
9
Dodaj cukier cukierniczy, kakao, mleko i wanilię; ubijaj do uzyskania gładkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
Wanilia
Kakao W Proszku
Mleko
10
Umieść jedną warstwę ciasta na talerzu do serwowania; posmaruj 1 szklanką lukru. Na wierzch drugą warstwą i 1 szklanką ganache; posyp 1/2 szklanki migdałów. Top z trzecią warstwą; mróz góry i boki ciasta. Podgrzej ganache, aż się rozleje; polej ciasto, pozwalając niektórym zasłonić boki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lukier
Migdały
Pieprz Arbolowy
11
Posyp pozostałymi migdałami. Wstaw do lodówki do podania.
Ciasto czekoladowe naprawdę dobrze komponuje się z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.