Tort Czekoladowo-Pomarańczowy
Tort czekoladowo-pomarańczowy to bezmleczne deser. Ten przepis służy 8. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 463 kalorie. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka podwójnej czekolady mix muffin, cukier, slivered migdały, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tort Czekoladowo-Pomarańczowy, Pomarańczowy Tort Czekoladowy, oraz Surowy Tort Czekoladowo-Pomarańczowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 F. Lekko pokryj 9-calową okrągłą patelnię z warzywnym sprayem do gotowania.
Migdały drobno posiekać. Zetrzeć 1 łyżeczkę skórki pomarańczowej z jednej z pomarańczy i pokroić paski skórki z drugiej, aby użyć do dekoracji. Wycisnąć 1 1/2 szklanki soku z pomarańczy.
Przygotować mieszankę muffinek zgodnie ze wskazówkami na etykiecie, ale zastąp 3/4 szklanki soku pomarańczowego wodą i zmiksuj z posiekanymi migdałami i startą skórką.
Piec 25 minut lub do wykałaczki włożonej do środka wychodzi czysty. Cool torte w patelni na stojaku drucianym przez 10 minut.
W międzyczasie, w małym rondlu, połączyć cukier i pozostałe 3/4 szklanki soku pomarańczowego. Dusić, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zmniejszony i zagęszczony, o 10 protokół. Aby służyć, łyżka sos na torte i udekorować paskami skórki pomarańczowej.