Tort Czekoladowo-Pomarańczowy

Tort Czekoladowo-Pomarańczowy
Tort czekoladowo-pomarańczowy to bezmleczne deser. Ten przepis służy 8. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 463 kalorie. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka podwójnej czekolady mix muffin, cukier, slivered migdały, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tort Czekoladowo-Pomarańczowy, Pomarańczowy Tort Czekoladowy, oraz Surowy Tort Czekoladowo-Pomarańczowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 F. Lekko pokryj 9-calową okrągłą patelnię z warzywnym sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny Gotowanie SprayOlej Roślinny Gotowanie Spray
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
PiekarnikPiekarnik
2
Migdały drobno posiekać. Zetrzeć 1 łyżeczkę skórki pomarańczowej z jednej z pomarańczy i pokroić paski skórki z drugiej, aby użyć do dekoracji. Wycisnąć 1 1/2 szklanki soku z pomarańczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
MigdałyMigdały
PomarańczowyPomarańczowy
SokSok
3
Przygotować mieszankę muffinek zgodnie ze wskazówkami na etykiecie, ale zastąp 3/4 szklanki soku pomarańczowego wodą i zmiksuj z posiekanymi migdałami i startą skórką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Muffin MixMuffin Mix
MigdałyMigdały
WodaWoda
4
Wlać na patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Piec 25 minut lub do wykałaczki włożonej do środka wychodzi czysty. Cool torte w patelni na stojaku drucianym przez 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
6
Zdjąć z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
W międzyczasie, w małym rondlu, połączyć cukier i pozostałe 3/4 szklanki soku pomarańczowego. Dusić, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zmniejszony i zagęszczony, o 10 protokół. Aby służyć, łyżka sos na torte i udekorować paskami skórki pomarańczowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
PomarańczowyPomarańczowy
SOSSOS
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia10
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn