Tort czekoladowo-imbirowy

Tort czekoladowo-imbirowy
Jeśli u pacjenta występuje około 1 godzina i 35 minut do wydania w kuchni, tort czekoladowo-imbirowy może być super bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 68 g tłuszczu, oraz w sumie 893 kalorie. Na 2,65 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Świetnie sprawdza się jako deser. Jeśli masz zmielony imbir, zmielone migdały, podwójny krem i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 257 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 28%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Tort Imbirowo-Limonkowy, Tort Dyniowy Imbirowy, oraz Tort imbirowo-gruszkowy.

Instrukcje

1
Piekarnik do 170C / 150C wentylator / Gaz 3-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Masło i wyłożyć okrągłą puszkę o średnicy 23 cm z krążkiem pergaminu do pieczenia masłem. Lekko odkurz wnętrze puszki kakao i wyrzuć nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
3
Włożyć czekoladę i masło do średniej wielkości żaroodpornej miski, dodać wino imbirowe i ustawić miskę na patelni z ledwo gotującą się wodą. Mieszaj od czasu do czasu, aż stopią się i będą gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Zdjąć z ognia i lekko ostudzić.
5
Wrzucić oba cukry do dużej miski lub miksera elektrycznego i dodać żółtka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
6
Trzepaczka do bladości i światła.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
7
Do żółtek wlać roztopioną czekoladę i masło i mieszać aż będzie gładkie. Z inną dużą, nieskazitelnie czystą miską i trzepaczką ubić białka ze szczyptą soli, aż po prostu utrzymają sztywny szczyt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Migdały i imbir przesiać do mieszaniny czekolady i złożyć za pomocą dużej metalowej łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
( 23)( 23)
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
9
Dodać jedną trzecią białek i wymieszać w celu poluzowania mieszanki. Złóż pozostałe białka aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
10
Połówkę mieszanki wsypać do przygotowanej puszki i delikatnie rozprowadzić poziom za pomocą noża do palety. Delikatnie rozgrzać imbir do momentu, aż będzie można go tylko rozsmarować i ostrożnie łyżką na ciasto w małych dollops. Łyżką pozostałą mieszaninę czekolady, rozprowadzić poziom i piec tuż poniżej środkowej półki piekarnika przez 50 min - 1 godz, aż Drewniany szaszłyk włożony do środka ciasta wyjdzie z wilgotną okruchy dołączone. Pozostawić ciasto do ostygnięcia w puszce i nie być przerażony, jeśli top tonie i pęknięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Do PaletyNóż Do Palety
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
11
Aby zrobić lukier ganache, przełóż czekoladę do żaroodpornej miski. Następnie dodaj śmietanę, masło i wino imbirowe. Ustaw miskę na patelni z ledwo gotującą się wodą i mieszaj, aż stopi się i będzie aksamitnie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
12
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia.
13
Ostrożnie Uruchom nóż do palety wokół krawędzi ciasta, aby go poluzować, a następnie połóż na talerzu do serwowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Do PaletyNóż Do Palety
14
Rozprowadź ganache na wierzchu i pozostaw do Ustawienia przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem dla Torte. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia7
Magazyn