Tort Czarny Las I

Tort Czarny Las I
Tort Czarny Las i jest Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 51 g tłuszczu, oraz w sumie 830 kalorii. Na 2,18 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka ekstraktu waniliowego, sól, wiśnie i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Sprawdza się jako dość niedrogi deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 40%, co jest raczej złe. Spróbuj eggless Czarny Las ciasto, jak zrobić Czarny Las ciasto, Tort Czarny Las, oraz Tort Czarny Las dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Tłuszcz i mąka dwa 9 cali, okrągłe, patelnie do ciast; dno przykryć woskowanym papierem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
W dużej misce połączyć mąkę, 2 szklanki cukru, kakao, proszek do pieczenia, soda oczyszczona i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Dodać jajka, mleko, olej, i 1 łyżka wanilii; beat aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
JajkoJajko
MlekoMleko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
4
Wlać ciasto do przygotowanych patelni.
5
Piec przez 35 minut, lub aż Drewniana wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Schłodzić warstwy w patelniach na stojakach z drutu 10 minut. Poluzuj krawędzie i usuń do stojaków, aby całkowicie ostygnąć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
6
Odcedzić wiśnie, zastrzegając 1/2 szklanki soku.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzereśnieCzereśnie
SokSok
7
Połącz zarezerwowany sok, wiśnie, 1 szklanka cukru i skrobi kukurydzianej w rondlu 2 quart. Gotować na małym ogniu, aż zgęstnieje, ciągle mieszając. Wymieszać 1 łyżeczkę wanilii. Schłodzić przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
CzereśnieCzereśnie
WaniliaWanilia
SokSok
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
8
W schłodzonej średniej misce połącz śmietanę bitą z cukrem cukierniczym. Bij mikserem elektrycznym z dużą prędkością, aż utworzą się sztywne szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Za pomocą długiego ząbkowanego noża podziel każdą warstwę ciasta poziomo na pół. Rozdarć jedną podzieloną warstwę na okruchy; odstawić. Rezerwy 1 1/2 szklanki lukier do dekoracji ciasta; odstawić. Delikatnie szczotkuj luźne okruchy z góry i z boku każdej warstwy ciasta za pomocą pasty lub rąk. Aby zmontować, umieść jedną warstwę ciasta na talerzu ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż ZąbkowanyNóż Ząbkowany
10
Spread z 1 szklanki lukier; top z 3/4 szklanki wiśniowe polewa. Wierzch drugą warstwą ciasta; powtórz warstwy lukru i polewy wiśniowej. Wierzch z trzecią warstwą ciasta. Mrożona strona ciasta. Pat zastrzeżone okruchy na lukier na stronie ciasta. Łyżka reserved lukier do torebki z ciastem wyposażonej w końcówkę dekoratora gwiazd. Rura wokół górnej i dolnej krawędzi ciasta. Łyżka pozostałej wisienki polewa na wierzchu ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
CzereśnieCzereśnie
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torba Na CiastoTorba Na Ciasto
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia7
Magazyn