Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta z Czarnego Lasu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.65 za porcję. Jedna porcja zawiera 795 kalorii, 9g białka, oraz 56 g tłuszczu. Jest idealny do valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz pod ręką śmietanę, masło, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj eggless Czarny Las ciasto, jak zrobić Czarny Las ciasto, Tort Czarny Las, oraz Tort Czarny Las dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 350°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Umieść stojak na środku piekarnika. Masło i mąka 10-calowa patelnia do ciast o głębokości 3 cali, taka jak forma sprężynowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na Ciasto
Piekarnik
3
Przesiać 1/2 szklanki mąki, kakao, i sól razem na arkuszu pergaminu i odstawić. W misce miksera stojaka wyposażonego w mocowanie trzepaczką, ubić jajka, cukier i wanilię z dużą prędkością, aż mieszanina potroi się w objętości i jest bardzo gęsta, około 8 minut. Gdy trzepaczka zostanie podniesiona, ciasto utworzy grubą wstążkę, gdy spadnie z powrotem do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
Kakao W Proszku
Mąka Uniwersalna
Cukier
Jajko
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Mikser Stojący
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Zmniejsz prędkość mieszania i ostrożnie stuknij suche składniki w mieszankę jajeczną. Jak tylko cała mąka zostanie dodana do jaj, zatrzymaj maszynę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Jajko
5
Wlać roztopione masło, upewniając się, aby pozostawić białe, mleczne ciała stałe. Za pomocą dużej gumowej szpatułki, używając jak najmniejszej liczby pociągnięć, Zakończ składanie mieszanki mąki i masła do ciasta, aż do równomiernego wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka
6
Natychmiast zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię, umieścić patelnię na blasze do pieczenia i piec, aż ciasto będzie po prostu jędrne w dotyku, około 40 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Piekarnik
Patelnia
7
Przenieś ciasto do stojaka i pozostaw do ostygnięcia na około 5 minut. Następnie przekręcić ciasto do góry nogami na stojaku do ostygnięcia. To spłaszczy lekko wypukły szczyt.
1
Umieścić cukier i 1/2 szklanki wody w małym rondlu na średnim ogniu. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, mieszając, aby rozpuścić cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Dodaj kirsch i usunąć z ciepła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kirsch
3
Wlać syrop do małej filiżanki lub miski i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
W dużej misce ubij śmietanę z cukrem i wanilią na średniej prędkości, aż utrzyma jędrne szczyty. Nie przegotowywać; bita śmietana powinna być gładka i jędrna. Śmietanę podzielić na 4 równe porcje i odstawić na bok. (Pomaga to zapobiec przedostaniu się do ostatniego kawałka dekorowania i odkrywania, że zabrakło kremu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana
Wanilia
Krem
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Czereśnie odsączyć i podzielić na 2 równe stosy. Zarezerwować 8 do 12 wiśni do dekoracji górnej części ciasta, jeśli nie masz świeżych wiśni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czereśnie
3
Umieść ciasto na powierzchni roboczej z oryginalnym wierzchem. Obetnij wszelkie twarde skórki. Długim ząbkowanym nożem pokrój ciasto poziomo na 3 równe warstwy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Ząbkowany
4
Przenieś górną warstwę na talerz do serwowania, układając ją od góry do dołu.
5
Posmaruj go obficie syropem. Za pomocą szpatułki przesuniętej lub gumowej szpatułki, wygładzić na 1/2-calowej warstwie bitej śmietany. Przesunąć krem nieco poza krawędź ciasta. (Zapobiega to powstawaniu luk podczas osadzania następnej warstwy na wierzchu.) Połowę wiśni Nestle do bitej śmietany, rozsypując je równomiernie na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana
Czereśnie
Krem
Syrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka Offsetowa
Szpatułka
6
Środkową warstwę ciasta ułożyć na wierzchu wiśni, lekko wciskając ją w warstwę bitej śmietany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czereśnie
Krem
7
Posmaruj syropem, posmaruj bitą śmietaną, a pozostałą połowę wiśni rozetrzyj na śmietanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana
Czereśnie
Syrop
Krem
8
Na koniec dodaj ostatnią warstwę ciasta, pokrój bok do góry, na wierzchu wiśni, ponownie osadzając ją w warstwie bitej śmietany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czereśnie
Krem
9
Pędzel z syropem. Za pomocą lukru lub dużej gumowej szpatułki rozprowadź cienką warstwę bitej śmietany na wierzchu ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana
Syrop
Lukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka Offsetowa
Szpatułka
10
Rozłóż grubszą warstwę na boki.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
11
Cukiernie dodają ozdobny Brzeg zmielonej ciemnej czekolady wokół podstawy ciasta. Wypełnij kubki dłoni z niektórych czekolady mielonej i podnieś i przechyl go na podstawie ciasta wokół dolnej krawędzi. Obróć ciasto między garściami. To pięta twojej dłoni tworzy zapiekaną krawędź.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gorzka Czekolada
Czekolada
Baza
12
Obróć krawędź ostrego noża o blok czekolady, aby zrobić loki lub pokroić wióry za pomocą obieraczki do warzyw. Ułóż je na torcie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Warzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Obieraczka
Nóż
13
Pozostałą bitą śmietanę przełożyć do woreczka z końcówką średniej gwiazdki. Rozety tłustych rur wokół górnej krawędzi ciasta. Na środek każdej rozety wciśnij świeżą lub ożywczą wiśnię. Przechowywać w lodówce ciasto przez co najmniej 4 godziny, aby smaki stopić. Tuż przed podaniem polej wierzch cukrem pudrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
Bita śmietana
Czereśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torba Na Ciasto
14
Odmiana Bezalkoholowa
Składniki, których będziesz potrzebować
Alkohol
15
Użyj około 24 uncji konserwowanych wiśni w syropie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tarta Wiśnie
Syrop
16
Czereśnie odcedzić, rezerwując syrop i czereśnie osobno. W małym rondlu zagotować 1/3 szklanki espresso lub mocnej kawy, zarezerwowany syrop i 3/4 szklanki cukru (lub do smaku), mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mocna Kawa
Czereśnie
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
Cukier
Syrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
17
Wyjąć z ciepła i rezerwy do czasu potrzebnego.
18
Bûche de Noël de Henri Variation
19
Do naszego świątecznego menu w 2010 roku użyliśmy smaków Czarnego Lasu do naszego bûche de Noël. Upiekliśmy génoise jako ciasto z blachy, namoczyliśmy syropem kirsch, rozłożyliśmy gęsto bitą śmietaną, a następnie rozsypaliśmy wiśnie na śmietanie przed zwinięciem ciasta. Posmarowaliśmy go tradycyjnym maślanym kremem czekoladowym. To sprawia, że lżejsze niż zwykle bûche, a nasi goście czyścić swoje talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana
Czekolada
Czereśnie
Kirsch
Syrop
Krem
1
Jeśli używasz słoików, odcedz je, zachowując zarówno syrop, jak i wiśnie. Odmierzyć ilość syropu i odstawić. Wiśnie maceratować w szklanej misce w 1/2 szklanki kirsch przez 1 godzinę, rzucając je od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czereśnie
Kirsch
Syrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Odcedzić wiśnie, rezerwując je i kirsch oddzielnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czereśnie
Kirsch
3
Wlać syrop do małego rondla z kirschem i w razie potrzeby dodać cukier, aby uzyskać lekko słodki syrop o smaku wiśniowym. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czereśnie
Kirsch
Cukier
Syrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
4
Wyjąć z ognia i odstawić do czasu potrzebnego. Potrzebujesz około 1 szklanki syropu do ciasta. Resztę Użyj jako sos do lodów.
Dornfelder i Riesling są moim najlepszym wyborem dla niemieckiego. Piwo może wydawać się naturalnym wyborem dla niemieckiego jedzenia, ale niemiecki riesling wspaniale komponuje się z owocami morza i sznyclem, podczas gdy niemiecki czerwony Dornfelder dobrze komponuje się z wołowiną i mięsem z dziczyzny. Możesz spróbować Heinz Eifel Shine Dornfelder Sweet red. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 3.5 z 5 gwiazdek i ceną około 12 dolarów za butelkę.